Hoeveel kost uw kantoor temperatuur u?

Een recent onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Andrews Sykes toont aan dat een inadequaat geregelde temperatuur op kantoor de Belgische economie enkele miljarden euro’s per jaar kan besparen. De enquête werd afgenomen bij 2.000 werknemers .

Bijna een kwart van de ondervraagden gaf aan dat zij het regelmatig te warm of te koud vinden op hun werkplek, waarbij meer dan 1/3 van de respondenten aangaf dat zij minimaal tien minuten per dag bezig zijn om dit op te lossen. Zes procent van de mensen vertelde zelfs meer dan een half uur per dag te verspillen aan het verhelpen van een oncomfortabele werkomgeving.

Deze cijfers tonen het belang aan van een effectieve klimaatcontrole en bewijzen dat de arbeidsproductiviteit van werknemers vermindert wanneer de temperatuurregulering op kantoor onvoldoende is.

Uit de resultaten van dit onderzoek kan worden geconcludeerd dat op een kantoor met 100 werknemers er ten minste 8 arbeidsuren per dag verloren gaan; terwijl dit in werkelijkheid mogelijk zelfs het dubbele is. Dit staat gelijk aan het niet op komen dagen van 2% van uw werknemers – iets wat uw bedrijf onnodig veel tijd en geld kost.

Klik hier om de volledige resultaten te zien.