Andrews biedt verwarming op een filmset

Een filmproductiebedrijf verhuisde naar de site van een oud warenhuis dat jarenlang had leeggestaan. Het bedrijf had de ruimtes van het warenhuis ingericht als kasteelkelders en wapenkamers uit de Middeleeuwen voor hun volgende filmproject, en daarnaast ook een aantal productieruimtes en een kantine gebouwd. Voor deze ruimtes had het bedrijf verwarming nodig. Oorspronkelijk wilde men het oude boilersysteem van het gebouw in gebruik nemen, maar door de lange stilstand bleek dit niet meer mogelijk.

Na een diepgaande evaluatie van de situatie en noden van de klant stelde Andrews een offerte op voor de meest geschikte heaters. De keus viel op de ID1200 indirect gestookte olieheater als hoofdbron van warmte voor het gebouw. Deze robuuste, brandstofefficiënte heater is milieuvriendelijk en kostenbesparend. Bovendien is de unit flexibel dankzij haar verplaatsbaarheid en het groot gamma aan luchtkanalen dat erop kan aangesloten worden. In dit geval plaatsten we de heater naast de belangrijkste productieruimte, vanwaar warme lucht met luchtslangen naar de andere ruimtes werd gevoerd. Daarnaast werden op vier plaatsen in het gebouw elektrische DE95 heaters geplaatst. Deze efficiënte heaters hebben verschillende standen om precies de juiste temperatuur te bekomen.

De luchtkanalen waarmee warme lucht vanuit de ID1200 heater werd verdeeld, werden aan het plafond vastgemaakt met behulp van een schaarlift. Dankzij deze ingreep konden vorkliften en andere voertuigen gemakkelijk door het gebouw blijven rijden voor decorwissels. Het productiebedrijf was erg tevreden over de geleverde warmte en de minimale impact van de kabels en heaters op het dagelijkse werk op de set.