U Bent Hier > Home > Blog > Brief > Andrews Sykes bespaart staalproducent duizenden Euro’s

Andrews Sykes bespaart staalproducent duizenden Euro’s

Bij winterse koude hoort een hoge luchtvochtigheidsgraad en dit is al sinds het begin van de industrie een jaarlijks terugkerend probleem voor staalproducenten. Een toename van de relatieve luchtvochtigheid is de hoofdoorzaak van condensatievorming en dit heeft kostelijke gevolgen voor metaalbedrijven wanneer het vocht voor materiaalcorrosie zorgt.

Eén van ’s werelds grootste staalproducenten die ook een vestiging in België heeft, werd getroffen door dit exacte fenomeen en voorzag zware verliezen indien er niet snel een oplossing gevonden werd. Het verantwoordelijke management nam contact op met Andrews Sykes om schade aan de productie te voorkomen.

Deze klant maakte eerder gebruik van de diensten van een concurrent, maar verbrak het contract omwille van de grote brandstofkost die de toestellen met zich meebrachten. Daarom was het onze voornaamste intentie om een alternatief huurpakket voor te stellen dat energiezuinig kon werken tegen dezelfde hoge eisen.

Een van onze gespecialiseerde techniekers bezocht de fabriek en voerde een grondige inspectie van de applicatie uit, waardoor meteen enkele potentiële knelpunten duidelijk werden. Onze klant was afhankelijk van een constante open ruimte zodat kranen en verplaatsingsapparatuur te allen tijde vrije toegang hebben. Daarnaast moesten alle wandelpaden en hangbruggen vrij en zonder obstakels blijven omwille van strikte veiligheidsnormen.
Daarom was het aan ons om een plan te ontwerpen dat optimaal gebruik maakte van de beschikbare ruimte. De verwarmingstoestellen moesten optimaal geplaatst worden zodat luchtkokers correct en veilig konden worden aangesloten zonder efficiëntieverlies.

Er werden zes KT 2000 adsorptiedrogers gekozen in combinatie met twee DH 600 condensatiedrogers die er samen voor moesten zorgen dat een lage relatieve luchtvochtigheid gegarandeerd was voor het bewaren van kostelijke materialen. Ons pakket zorgde niet enkel voor de effectieve bescherming van een enorme voorraad staal tegen roest en verval, maar zorgde er ook voor dat een internationale leverancier werd voorzien van een droogpakket op maat tegen een veel lagere kost dan voorheen. Ons maatwerk bespaarde de klant €900 per dag aan brandstof, wat gelijk staat aan €135.000 over de vijf maanden dat onze toestellen ter plaatse bleven.

This article was posted in Brief, Ontvochtiging and tagged , , , . Both comments and trackbacks are closed.