Andrews voorziet tijdelijke ketel voor vloerdroging

In de winter kan het bouwproces extra uitdagend zijn. Arbeiders moeten in koude omstandigheden werken, nachtvorst kan schade veroorzaken, en bovendien kan een hoge luchtvochtigheidsgraad de vlotte droging van stucwerk en vloeren in de weg staan.

Met dat laatste probleem kreeg een bouwwerf nabij Gent onlangs te maken. De aanbouw van een woningcomplex dreigde vertraging op te lopen omdat de cementen dekvloeren door de hoge luchtvochtigheid niet gedroogd raakten. Daarom nam de bouwfirma contact op met Andrews Verwarming met vraag naar een oplossing voor versnelde droging.

Na opvraging van de specifieke omstandigheden van de werf, opteerde onze specialist voor een KH36 elektrische ketel. Deze compacte ketels kunnen eenvoudig worden aangesloten op het bestaande vloerverwarmingsnetwerk, en leveren snel grote hoeveelheden warm water. Bovendien zijn de toestellen eenvoudig te verplaatsen, en nemen ze weinig plaats in beslag. Door het nauwgezet volgen van het voorgeschreven droogprotocol was de vloer binnen 10 dagen droog.

De klant liet weten dat deze oplossing de werken opnieuw op schema had gebracht, en keek er naar uit in de toekomst opnieuw met ons samen te werken wanneer nodig.