Noodsituatie bij een Gevangenis: Andrews Sykes ondersteunt met Mobiele ketelhuizen.

Zoals alle vormen van accommodaties, zijn gevangenis cellen onderworpen met in achtneming van strenge gezondheids- en veiligheidseisen. Wanneer de norm niet wordt gehaald kan dit grote gevolgen hebben. Onderdeel van deze normen zijn de voorziening van warm water en verwarming.

Tijdens een pre-winter inspectie van de technische voorzieningen bij een gevangeniscomplex bleek dat in totaal 7 ketels moesten worden afgekeurd en niet verder gebruikt mochten worden. Onvoldoende verwarming en warm water betekent dat bijna 500 gedetineerden overgeplaatst zouden moeten worden naar andere locaties. Logistiek een onmogelijke opgave.

Snelle reactie was absoluut noodzakelijk om de ontbrekende capaciteit in te vullen. Andrews Sykes B.V. heeft, als tijdelijke voorziening, in totaal zeven mobiele ketelhuizen geleverd en aangesloten (twee 100kW modellen en vijf 520kW units), samen met brandstoftanks, slangen, kabels en andere accessoires.

Het hele pakket werd snel geïmplementeerd vanwege de urgentie van het project. Door het opstellen en in werking stellen van onze apparatuur kon deze gevangenis operationeel blijven. Andrews Sykes B.V. speelde hierbij een centrale rol.