Ontvochtigen tijdens coatingwerkzaamheden door Andrews Ontvochtiging

Tijdens coatingwerkzaamheden op een werf in Werkendam, Noord-Brabant, waren tijdelijke absorptiedrogers vereist om roestvorming te voorkomen. De aannemer belde met de  Andrews Sykes buitendienstadviseur die ter plaatse de situatie heeft beoordeeld.

De klant had de opdracht gekregen om de verblijfsaccommodaties van een offshore-platform van een nieuwe verflaag te voorzien. De oude verflagen werden door straalapparatuur verwijderd en het was van belang dat er geen roestvorming zou ontstaan tijdens dit proces. De constructie werd daarvoor volledig luchtdicht afgeschermd. Andrews Sykes luchtdrogers leverde adsorptiedrogers welke een grote capaciteit aan droge lucht produceren, dit verlaagde de relatieve luchtvochtigheid – wat de kans op roestvorming vrijwel nihil maakt.

Na het verwijderen van de oude verflagen, hebben de adsorptiedrogers ook tijdens het aanbrengen van de nieuwe coating de relatieve luchtvochtigheid voor enkele weken op het gewenste niveau gehouden.

De klant was zeer tevreden met de oplossing van de Andrews Sykes droog specialist en dankzij deze installatie en droogmethode heeft het project geen vertraging opgelopen.