Verwarming huren: de meest voorkomende toepassingen tijdens de wintermaanden

Verwarming huren is vaak de beste oplossing als er slechts tijdelijk warmte nodig is. Dat kan zowel voor korte of lange termijn zijn. Andrews Sykes verhuurt diverse verwarmingssystemen, die een belangrijk rol spelen bij de vraag naar extra verwarming in extreme winterse weersomstandigheden of bij storingen van bestaande verwarmingsinstallaties.

Bij uitval van centrale verwarmingssystemen komen de gebruikers van kantoren, scholen, winkels en gezondheidsfaciliteiten al snel in de problemen: in deze situaties kunnen kleine elektrische kachels worden gehuurd om voor directe en veilige warmte te zorgen. Een stopcontact is vaak al genoeg om deze heaters te laten werken. Wanneer de behoefte van een grotere omvang is en verwarming op lange termijn benodigd is, kunnen er ook CV-ketels en ketelhuizen tijdelijk gehuurd worden. Door de slimme mobiele uitvoering en handige aansluitmogelijkheden kunnen deze ketels zeer snel op bestaande centrale verwarmingssystemen worden aangesloten.

In de bouw- en constructiesector worden grotere en krachtiger heaters verhuurd, vaak niet alleen om te verwarmen maar ook om de droogtijd te verminderen. Deze toestellen voorkomen dat gebouwen door vorst worden beschadigd en het doorwerken in de winter wordt bevorderd.

De kou kan projecten gemakkelijk vertragen en kan vaak delicate en dure materialen beschadigen. In deze gevallen kunnen indirecte gestookte olieheaters of zwaardere elektrische kachels worden gehuurd om op deze locaties warme, schone en droge lucht te leveren. Andrews Sykes biedt ook een grote range ontvochtigers of bouwdrogers die kunnen gebruikt worden om onder vochtige omstandigheden de relatieve luchtvochtigheid te verlagen waarmee wordt voorkomen dat  bouwmaterialen worden aangetast en de afbouwwerkzaamheden stagneren.

In de evenementensector is het huren van kachels zeer gebruikelijk. Je wilt je gasten immers onthalen op een warm welkom en dan is een koude zaal of feesttent natuurlijk niet gewenst.  Voor al deze toepassingen zijn luchtverwarmers te huur, die voor een schone en warme omgeving zorgen zonder stank. Deze toestellen zijn ideaal voor zowel openbare als privé evenementen die tijdens de wintermaanden en in het voor- en najaar plaatsvinden, zowel in tenten als in tijdelijke gebouwen.

Verwarmingstoestellen hebben inderdaad een positieve invloed in allerlei toepassingen. Zowel mensen, dieren, producten als machines functioneren optimaal bij de ideale temperatuur. Zo ook in veestallen en landbouwschuren is de verwarming noodzakelijk om landbouwproducten te beschermen tegen kou en bevriezing.

In dit artikel bekijken we twee situaties waar Andrews Sykes zijn expertise en huurapparatuur heeft ingezet om problemen met de verwarming op te lossen.

Grote grossier in detailhandel huurt verwarming bij Andrews Sykes

Temperatuur is een zeer belangrijke factor in de koopervaring van klanten, wat een directe invloed heeft op de tijd die in een winkel wordt doorgebracht. Hierdoor spelen verwarmingssytemen een hele belangrijke rol in winkels tijdens de winter maanden. Zonder een goed werkend systeem zouden verkooppunten voor onbepaalde tijd moeten sluiten totdat een oplossing kan worden gevonden.

Zo heeft een zeer grote handelsmaatschappij in sportartikelen deze winter een groot probleem met de temperatuur in één van zijn grootste winkels. De winkel kreeg door een storing in de bestaande installatie te maken met ongewenst lage temperaturen en hierdoor werd het onmogelijk om klanten in de winkel te ontvangen. Het personeel was inmiddels ook gaan klagen, want de kou kreeg ook op hen vat.

De klant moest dringend op zoek een oplossing en nam dus contact met Andrews Sykes op om te zien of er voor de winkel heater huren een optie was. Een Andrews Sykes adviseur kwam nog op dezelfde dag langs voor een projectopname en heeft direct een offerte voor de klant uitgebracht.

De klant waardeerde het snelle handelen en nog diezelfde dag werd er een noodverwarming geleverd en aangelegd. Andrews Sykes maakte in dit geval gebruik van twee indirect gestookte olieheaters van het model ID1200TA, die elk werd aangesloten op een dubbelwandige IBC Olietank met een opslagcapaciteit van 3.000 liter dieselolie. De toestellen en hun brandstoftanken werden aan de zijkant van de winkel geplaatst. Om de warme lucht naar binnen te blazen en goed te verdelen werden flexibele luchtslangen gebruikt, die werden aangesloten op de bestaande luchtverdeelkasten van de winkel. Zo kon nog steeds gebruik worden gemaakt van het uitgebreide luchtverdeelsysteem in de winkel. Met een verwarmingscapaciteit van 383 kW en een luchtopbrengst van maar liefst 24.000 m³/u was de Andrews Sykes ID1200 luchtverwarmer veruit de beste oplossing voor dit probleem.

Door deze snelle en doeltreffend oplossing was het mogelijk om de winkel in zeer korte tijd te verwarmen en zodoende werd de winkel weer geopend en de klanten konden zoals gewoonlijk in een comfortabele temperatuur winkelen.  Het bedrijf leed hierdoor geen bedrijfsschade en de binding met de klant werd gewaarborgd.

Landelijk gerenommeerd bouwbedrijf vindt verwarmingsoplossing bij Andrews Sykes

Lage temperaturen aan het einde van een bouwproject kunnen heel problematisch zijn voor een bouwbedrijf, wat een tijdige oplevering in gevaar kan brengen.  Als de temperatuur daalt en de luchtvochtigheid toeneemt zullen afbouwwerkzaamheden stagneren.

Een bouwbedrijf nam contact met Andrews Sykes op nadat zij te maken kreeg met enkele uitdagingen tijdens de bouw van een appartementencomplex. Het bedrijf kreeg vooral een dringende behoefte om de muren en plafonds te drogen na de stucwerkzaamheden, zodat deze konden worden geschilderd.

Gezien de spoed van het project is een adviseur van Andrews Sykes nog dezelfde dag op het werk komen kijken en werd een berekening en een offerte gemaakt voor de klant.

Andrews Sykes adviseerde om 5 appartementen in het gebouw tezelfdertijd te verwarmen met een buitenopgestelde luchtverwarmer. Voor een efficiënte verdeling van de warme lucht werd dus gekozen om luchtslangen te gebruiken om op alle 5 bouwlagen warme lucht naar binnen te blazen.

Net buiten het gebouw was een ID700W kachel en een olietank geinstalleerd. Dit toestel kan warme droge lucht op moelijk bereikbare locaties brengen en vormt dus een ideale oplossing voor dit soort problemen. De luchtslangen werden aan de kachel gekoppeld en hiermee kon Andrews Sykes een snelle droging van het gebouw bereiken.

Het bouwbedrijf was erg blij met Andrews Sykes’ doelmatige service en heel tevreden met de resultaten. Dankzij de opgestelde verwarming was het gebouw op tijd klaar voor de bewoners.

Hoe kunt het juiste verwarmingssysteem kiezen?

Als u niet zeker bent van uw keuze, zijn onze experts altijd beschikbaar om u te begeleiden. Een van onze specialisten kan dezelfde dag op het werk komen kijken en een kosteloze offerte maken om de meest geschikte huur van verwarmings- of ketelruimtes aan te bieden.

Voor veiligheidsredenen is het essentieel dat u het juiste soort verwarmingssysteem kiest en gebruikt voor uw gebouwen en apparatuur. We adviseren u graag over de veiligste en meest geschikte apparatuur om te gebruiken.

Indien nodig bieden we ook een service voor brandstofbeheer. Deze service zorgt ervoor dat u nooit zonder brandstof komt te zitten.

Onze experts zijn eenvoudig te contacteren, per telefoon of op onze website. Onze technici bieden een uitzonderlijk service geschikt voor uw verwarmingsprobleem. We leveren snel al het apparatuur – zelfs buiten werkdagen – om uw bedrijven en activiteiten bij elk weer te beschermen

Andrews Sykes levert een volledige service op maat van A tot Z. Is uw bedrijf ook op zoek naar een oplossing voor een verwarmingsprobleem? Bel dan gerust op 0800 15010 en bespreek uw project met een specialist van Andrews Sykes. Hij maakt voor u een vrijblijvende offerte op maat van uw budget. Voor meer informatie, bezoek www.andrewssykes.be/nl