Agrarische Toepassingen

Andrews Sykes begrijpt dat een gereguleerde temperatuur van groot belang is voor de productiviteit en opslagcondities van de agrarische industrie. Onze jarenlange ervaring in onder meer de tuinbouw heeft er voor gezorgd dat wij een grote kennis hebben over het op de juiste temperatuur koelen van dergelijke toepassingen. Dankzij ons grote chiller huurassortiment in onze depots, kunnen wij u uitstekend helpen om alle pieken in de weersveranderingen op te vangen.

Onze Expertise

Onze Expertise

Wij zijn dé Belgische specialist op het gebied van de verhuur van tijdelijke koelingapparatuur en beschikken over een ongeëvenaarde ervaring op het gebied van het verhuren van chillers aan de agrarische sector. De afgelopen jaren hebben wij talloze bedrijven in vele sectoren geholpen met onze mobiele chillers, wat de veelzijdigheid van onze apparatuur onderstreept. Of u nu een chiller wilt huren ten behoeve van de productie van melk, de huisvesting van pluimvee of een andere toepassing, wij kunnen u vakkundig en snel helpen aan complete chiller pakketten.

Wij reageren altijd direct op uw aanvraag en kunnen de door u gehuurde machines binnen vier uur bij u op locatie leveren en installeren. Dat betekent dat wij u dag en nacht direct kunnen voorzien van noodkoeling, zodat onnodige hinder en oponthoud voor uw bedrijf u bespaard blijft. Wij kennen de negatieve gevolgen van het gebrek aan goed werkende koelapparatuur en daarom streven wij er naar om uw problemen zo snel mogelijk op te lossen. Dit voorkomt onnodig hoge kosten voor u en tevens een risico op verlies van productiviteit.

Dankzij de strategische ligging van onze vestigingen in het gehele land, kunnen onze monteurs binnen enkele uren na uw aanvraag bij u op locatie zijn, ongeacht waar deze is. Om er voor te zorgen dat u de beste oplossing huurt voor uw toepassing, biedt Andrews Sykes tevens een gratis en geheel vrijblijvend advies op locatie door één van onze ervaren adviseurs. Deze adviseur zal er tevens voor zorgen dat alle eventuele veranderingen in uw omstandigheden snel kunnen worden opgevangen.

Opslag

Opslag

Op boerderijen en in serres kan de kwaliteit van opgeslagen producten sterk worden aangetast wanneer deze niet op de juiste temperatuur worden bewaard. Aardappels, bijvoorbeeld, dienen koel te worden opgeslagen om ze niet te snel te laten bederven. Chillers kunnen hiervoor een uitkomst bieden. De aardappels kunnen dankzij de huur van een chiller koel worden opgeslagen en voor een langere periode worden bewaard. Daarnaast zijn ze ook langer verkoopbaar.

Vlak voor de Kerst wordt de vraag naar kalkoenen steeds groter. Veel schuren en loodsen worden rond die periode omgebouwd tot opslagplaatsen voor kalkoenen en kalkoenvlees. Deze worden vervolgens voorzien van chillers, zodat de opslagcondities van het vlees optimaal zijn. Op die manier blijft het vlees vers, terwijl de kosten voor het huren van technisch gecompliceerde ruimtes en veel duurdere opslagmethoden bespaard blijven.

Wij hebben tevens samengewerkt met enkele chocoladeproducenten, waarbij wij hen hielpen met het bewaken van de kwaliteit van de opgeslagen chocola. Bij te hoge temperaturen gaat de chocola “bloeien”, waarbij de cacaoboter gaat kristalliseren en witte strepen achterlaat op het oppervlak. De temperatuur waarin gevoelige voedingsmiddelen zoals chocola liggen opgeslagen onder de 20° helpt dit voedsel te beschermen tegen dergelijke gevolgen, waardoor de kwaliteit van de producten gewaarborgd blijft.

Verwerking

Verwerking

Evenals bederfbaar voedsel, dienen ook bepaalde dranken koel te worden opgeslagen. Pasteurisatie is een proces waarin melk wordt verwarmd en daarna snel gekoeld, nog voordat deze melk wordt gebotteld. Op die manier blijft de melk voor een langere periode houdbaar, terwijl schadelijke bacteriën worden gedood. Dit proces wordt vaak uitgevoerd in de zuivelindustrie, met behulp van mobiele chillers, zodat de koude temperatuur zonder problemen kan worden bereikt.

Onze chillers zijn tevens geschikt voor het assisteren bij het vers houden van erwten. Gerecirculeerd water helpt de groenten vers te houden. Zodra de erwten zijn geplukt, moeten zij worden gereinigd en vervoerd in een machine met koud en schoon water, zodat de erwten vers blijven en hun smaak behouden. Dit eenvoudige doch effectieve proces kan ook worden toegepast op andere groente- en fruitsoorten.

Indien u niet weet wat de beste oplossing is voor uw toepassing, kunnen onze ervaren adviseurs u helpen met het ontwerpen van geschikte chiller huurpakketten. Dankzij hun jarenlange ervaring in de voedselindustrie en in agrarische toepassingen, beschikken zij over de kennis om alle mogelijke situaties op te lossen. Voor meer informatie over onze producten en service kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0800 150 10.

Ons Productaanbod

Chillers

Deze koelmachines, variërend van 15 kW tot 750 kW, zijn voorzien van de nieuwste technologie waaronder luchtdichte en roterende compressoren

Fan Coils

Alle Fan Coils kunnen zowel op gekoeld als verwarmd water ingezet worden, zodat zij uw binnenklimaat altijd perfect kunnen beheersen

Proceskoeling

We begrijpen de complexiteit van proceskoelingstoepassingen en kunnen op korte termijn een efficiënte vloeistofkoelmachine leveren en installeren

Andrews Sykes Klimaatverhuur
Gratis Telefoonnummer 0800 15010