U Bent Hier: Home > Draagbare Airconditioning
 • Draagbare AC
 • Huren of Kopen
 • Hoe het werkt
 • Downloads

Andrews Airconditioner Verhuur biedt een breed gamma van draagbare airconditioningsapparaten aan om te huren of te kopen. Deze worden onderverdeeld in vier hoofdcategorieën: Uitblaaspijp apparaten die de warmte verspreiden via een kleine uitlaatpijp, split type apparaten die doorgaans gebruikt worden in omgevingen die grote capaciteiten vereisen zoals serverruimtes of grote kantoren. Adiabatische koelers die voorzien van comfortkoeling op plaatsen waar conventionele airconditioners niet gebruikt kunnen worden. Koelventilatoren, die vaak gebruikt worden om een comfortabelere omgeving aan te bieden aan grotere gebieden zoals magazijnen of werkplaatsen.

Over Andrews Airconditioning Verhuur

Waarom Andrews kiezen?

Door Andrews airconditioning te gebruiken, bent u op uw gemak doordat u omgaat met de toonaangevende Belgische specialist van draagbare airconditioning. Wij bieden al meer dan 50 jaar lang draagbare klimaatcontrole apparatuur aan en vandaag hebben we het grootste assortiment voor verhuur of verkoop ter beschikking. Wij ondersteunen dit met een daadwerkelijke 24/7 dienstverlening die beschikbaar is van ons netwerk van strategisch gelegen depots in de Benelux, klik hier om uw lokale vestiging te vinden.

Onze verhuurserie bestaat uit duizenden apparaten die allemaal volledig onderhouden en uitvoerig getest zijn voordat ze op uw locatie worden afgeleverd. Onze chauffeurs zijn volledig opgeleid, zij zullen u helpen om de apparaten te installeren en geven eenvoudige instructies over hoe u ze gebruikt. U kunt meer te weten komen over onze huurapparaten door hier te klikken.

Voor klanten die liever een draagbaar airco apparaat kopen, bieden wij u de nieuwste, meest stijlvolle en efficiënte toestellen die er op de markt zijn. Deze units zijn stil in gebruik en zijn zeer effectief, u kunt deze apparaten kopen door ons te bellen op 0800 15010 of u kunt ze online kopen door hier te klikken.

 • Het toonaangevende airconditioning verhuurbedrijf van België met meer dan 50 jaar ervaring in het leveren van klimaat verhuurmogelijkheden.
 • Breed scala van units beschikbaar voor onmiddellijke verhuur. Wij hebben duizenden apparaten in voorraad.
 • Al onze Draagbare Airconditioningsapparaten zijn zeer eenvoudig te gebruiken: Mobiliseer ze, installeer ze, steek ze in en u bent operationeel.
 • Wij zullen u voorzien van milieuvriendelijke, energiezuinige Draagbare Airconditioningsapparaten voor lagere emissies en lagere exploitatiekosten.
 • Andrews is een zeer gemakkelijk bedrijf om zaken mee te doen - bel een van onze vriendelijke dealers voor gratis advies op 0800 15010.
 • Levering van huurapparaten op dezelfde dag, overal in België.
 • Onze huurpakketten zijn flexibel met verhuuropties op korte en lange termijn.
 • Kortingen zijn beschikbaar voor doorlopende huurperiodes en speciale pakketten voor alles van een eenpersoonskamer tot meerdere locaties.
 • U kunt de apparaten kopen van onze eenvoudige online verkooppagina op elk moment van de dag en we beloven een levering binnen de 3 dagen overal in België.
 • Daadwerkelijke 24/7 dienstverlening over heel het land voor back-up service of spoedleveringen.
 • Andrews is erkend voor ISO14001 milieu en ISO 9001 kwaliteit.
 • Bel Andrews Airconditioning nu voor een geplande ondersteuning en de snelste respons in geval van nood.

Vele klanten van ons hebben moeite om te beslissen of ze nu apparaten zullen huren of kopen. Bij Andrews Airconditioning kan u beide kiezen maar wat is het beste voor u?

Als u ervoor kiest om te kopen, is het toestel van u voor de rest van uw leven en dit blijkt vaak de meest economische oplossing te zijn. Maar er zijn veel verborgen kosten als u een toestel bezit, zoals de opberging wanneer de apparaten niet gebruikt worden, het onderhoud terwijl ze gebruikt worden, de elektrische veiligheidstesten, een reparatie of vervanging in het geval van een defect en de kosten om ze te dumpen op het einde van hun levensduur. De apparaten kunnen ook achterhaald worden als nieuwe modellen worden ontwikkeld.

Als u ervoor kiest om te huren, betekent dit dat wij voor uw apparaten zorgen, wij slaan ze op tussen de verschillende seizoenen, wij onderhouden ze en testen ze, wij bieden de nieuwste modellen aan van zodra ze ontwikkeld worden en zorgen ervoor dat de units onmiddellijk gerepareerd of vervangen worden, moesten ze toch defect geraken.

De voordelen van het huren van airconditioning omvatten;

Gratis Onderzoek van de Locatie & Consultatie Wij zullen u voorzien van een vrijblijvend gratis onderzoek van de locatie dat wordt uitgevoerd door onze ervaren gekwalificeerde technici en bieden u een gedetailleerde offerte en advies aan, waardoor u de beste apparatuur krijgt die bij uw behoeften past.

24/7/365 Ondersteuning Als u hulp of apparatuur nodig heeft in geval van nood zullen we binnen de vier uur op uw oproep reageren, of het nu dag of nacht is, waardoor u gerustgesteld wordt dat aan uw klimaatcontrole behoeften zal worden voldaan, onafhankelijk van de situatie. Dit is vooral handig voor kritische koelingseisen, zoals serverruimtes en communicatieomgevingen.

Service & Onderhoud Inbegrepen Onze huurprijzen zijn inclusief dienstverlening en onderhoud tijdens de huurperiode waardoor u een nauwkeurige begroting kan maken. De verantwoordelijkheid voor elektrische testen en de naleving van de desbetreffende normen is voor onze rekening zodat u tijd en moeite bespaart bij het organiseren van elektriciens en administratie.

Nieuwste assortiment van energie-efficiënte apparatuur Bij Andrews airconditioning verhuur bieden wij u de nieuwste energie-efficiënte, milieuvriendelijke apparatuur aan die er op de markt is, wat bekrachtigd wordt door onze BS14001 accreditatie waardoor u uw koolstofdioxide-emissie kunt beheren en geld kunt besparen. Wij vernieuwen onze verhuurserie voortdurend om ervoor te zorgen dat wij u de nieuwste technologie kunnen aanbieden.

Geen investeringskosten Wanneer u ervoor kiest om units te huren, moeten er geen investeringen gemaakt worden dus hoeft u geen langdurige goedkeuringsprocedures te ondergaan en houdt u kapitaal over om in de belangrijkste gedeeltes van uw bedrijf te investeren.

Belastingvoordeel Verhuurkosten zijn fiscaal aftrekbaar, waardoor u geld bespaart en discussies met uw boekhouders vermijdt over de vraag of de apparaten een aanwinst zijn of over welke periode ze moeten worden afgeschreven.

Eventuele Schade Dit is een goedkope extra optie tijdens het huren maar ze beschermt u tegen de kosten van accidentele schade dus als er een onhandige werknemer in uw gebouw aan het werk is dan zult u niet betalen voor hun misdrijven!

Opslag en verwijdering Als u apparaten aankoopt, moet u ergens een plaats vinden om ze veilig op te slaan tijdens de wintermaanden. Als hun werkzame leven voorbij is, moet u ze dumpen in overeenstemming met de relevante reglementen inzake leefmilieu en afvalverwijdering. Als u huurt, doen wij dat allemaal voor u en wij recycleren vele onderdelen op het einde van hun levensduur.

Kostenbeheer Als de temperatuur verandert op het einde van de minimale huurperiode en u heeft ze niet meer nodig, kan u gewoon de huur van de apparaten opschorten, wij zullen ze komen ophalen en u stopt met betalen.

Als het warmer wordt, nemen onze prestaties af en vitale apparaten kunnen defect geraken. Om deze problemen te voorkomen, biedt Andrews een breed gamma van draagbare airconditioners aan. Deze omvatten zowel lucht- als watergekoelde versies, met uitlaatpijpen of externe warmtewisselaars, evenals een breed assortiment van adiabatische koelers.

Het binnenhuistoestel wordt meestal in de ruimte die gekoeld moet worden geïnstalleerd, het omvat de werkwijze waarbij het koelmiddel verdampt in het koude element (verdamper). Deze verdamping wordt veroorzaakt doordat het koelmiddel een zeer laag kookpunt bij atmosferische druk heeft. Om de verdamping mogelijk te maken, is een temperatuurstijging noodzakelijk. Deze stijging wordt geleverd door de omgevingslucht die moet worden gekoeld en in dewelke de verdamper geplaatst is. Als de lucht via de verdamper passeert, daalt de luchttemperatuur en daardoor kan de kamertemperatuur verlaagd worden.

De compressor trekt het dampend koelmiddel aan en vermindert de druk in de verdamper. Door deze drukverlaging verdampt het koelmiddel. De damp die door de compressor gaat, wordt vervolgens gecomprimeerd. De druk en de temperatuur van het gas neemt toe wanneer het in de condensor wordt samengedrukt waarbij het warme gas wordt afgekoeld tot aan de condensatietemperatuur van het koelmiddel. Vervolgens wordt de damp weer terug vloeistof.

In de condensor is de werkwijze vrijwel direct tegenovergesteld aan die van de verdamper. De condensor heeft koeling nodig anders loopt de temperatuur en de gasdruk te hoog op. Voor dit koelproces kan zowel water als lucht gebruikt worden. De damp die nu weer tot vloeistof is herleid, wordt nu door het expansieventiel (of capillair) naar de verdamper gepasseerd. Door de vernauwing van de leiding neemt de druk af en verdampt het koelmiddel opnieuw. Om deze verdamping mogelijk te maken, is de warme lucht vereist en zo wordt het circuit afgesloten.

Wij bieden 3 soorten draagbare airconditioners aan

Uitblaaspijp apparaten: Bij deze apparaten worden zowel de verdamper als de condensor in de kamer geplaatst. Het merendeel van de lucht die door het apparaat passeert, wordt over de verdamper geleid en keert als gekoelde lucht terug naar de kamer. Een kleinere hoeveelheid lucht wordt over de condensor gevoerd om het koelgas te koelen. Deze lucht moet uit de kamer verwijderd worden als het te heet wordt. Een uitlaatbuis wordt gebruikt om deze hete lucht te verwijderen via een opening in de kamer (meestal door een raam), in sommige gevallen kan de uitlaatbuis in een nis in een vals plafond geplaatst worden, advies moet ingewonnen worden voordat dit systeem gebruikt wordt.

Tweedelige apparaten (koelmiddel): Deze modellen zijn vergelijkbaar met de PAC14, dergelijke apparaten hebben 2 delen, een kamer-unit en een condensor. De kamer-unit die in het gebied dat gekoeld moet worden, geplaatst wordt, bestaat uit een verdamper en een compressor. De omgevingslucht komt het apparaat binnen en eens dat ze over de verdamper passeert, wordt ze teruggevoerd naar de kamer als gekoelde lucht. Het externe apparaat (dat via een flexibele buis verbonden is met de kamer-unit) bevat de condensator die gekoeld moet worden door omgevingslucht, daarom moet het externe apparaat buiten de kamer geplaatst worden. Meestal wordt de condensor opgehangen aan een raam.

Tweedelige apparaten (water): Dit assortiment omvat de PAC15, Zephyr (PAC), PAC22 en PAC60. Deze apparaten worden ook geleverd in 2 delen, een kamer-unit en een warmtewisselaar. Het principe van werking is vergelijkbaar met die van de condensatie apparaten. Het belangrijkste verschil is dat de condensor binnen de kamer geplaatst wordt en gekoeld wordt door water. Het water wordt vervolgens naar de externe unit (warmtewisselaar) gecirculeerd via flexibele leidingen alvorens terug te keren naar de kamer-unit. Het systeem is volledig afgesloten en vereist geen water meer eens dat het toestel in werking is. Het belangrijkste voordeel van dit systeem is dat de aansluitleidingen kunnen worden uitgebreid, waardoor de warmtewisselaar op een afstand van 30 meter van de kamer-unit geplaatst kan worden.

Aanvragen voor tijdelijke airconditioning apparatuur • Kantoren • Evenementen & Tentoonstellingen • Tijdelijke huisvesting • Winkels en Restaurants • Opslag van warmte-gevoelige producten • Computer serverruimtes • Plaatselijke Koeling • Scholen • Telecommunicatiekamers • Laboratoria • Ziekenhuizen • Productiefaciliteiten • Process controlekamers • Hotels en congrescentra • Printen en Reprografie • of andere toepassingen waarbij een vast apparaat defect is of stilgelegd moet worden voor onderhoud.

De koelcapaciteit berekenen die nodig is en het type van airconditioning kiezen.

De hittebelasting voor elke afzonderlijke ruimte kan aanzienlijk variëren. De benodigde hoeveelheid aan koeling is afhankelijk van het aantal lampen, het aantal personen, het aantal glasvlakken die direct zonlicht krijgen en ook het aantal computers of andere warmte opwekkende elektrische apparatuur in de kamer. Het is belangrijk om deze factoren te overwegen om de capaciteit correct te bepalen. Een Andrews specialist zal graag uw pand bezoeken op een tijdstip dat geschikt is voor u, zij zullen u voorzien van een nauwkeurige berekening van koeling en u het beste toestel voor uw toepassing aanbevelen. Als alternatief kunt u ons online rekenmachientje gebruiken om het beste toestel voor uw toepassing te selecteren door hier te klikken.

Keuze en installatie van uw draagbare airconditioner

Om een keuze te maken tussen welke grootte en welke type van tijdelijke airconditioner u nodig heeft, moet u eerst rekening houden met de capaciteit van het toestel en de mogelijke alternatieven om de condensor warmte te verwijderen. Het volgende kan gebruikt worden om de hoeveelheid aan koeling die u nodig heeft in te schatten.

Normale Moderne Kantoren: 46W per m3

Verplaatsbare Constructies: 57W per m3

Tenten: 95W per m3

Naast het type en de grootte van het gebied dat gekoeld moet worden, moet rekening worden gehouden met alle elektrische apparaten die warmte genereren in de ruimte. Dergelijke apparaten worden hieronder opgesomd, samen met de geschatte warmteontwikkeling die ze genereren.

Personal Computer 100 watt

Printer 300 watt

Fotokopieerapparaat op standby 200 watt

Kopieermachine in gebruik 800 watt

TV-scherm 300 Watt

Koffiezetapparaat 800 watt

Voordat u uw Andrews draagbare airconditioner selecteert, raden we aan dat u de volgende kwesties in overweging neemt.

 • De kamer-unit (verdamper) moet binnen 1,5 meter van een 13 amp 230 volt stopcontact gepositioneerd worden. Zorg er altijd voor dat de elektrische voedingsbron geschikt is voor het apparaat en dat de werking van het apparaat geen problemen zal veroorzaken aan andere gevoelige elektronische apparatuur op dezelfde ringleiding.
 • Zorg ervoor dat de kamer-unit zo opgesteld wordt dat het de belemmering van de luchtstroom voorkomt. Dit zal voor een gelijkmatige verdeling van de gekoelde lucht zorgen. Zorg ervoor dat de kamer-unit waterpas staat en dat eventuele condens veilig verwijderd kan worden.
 • Als u een tweedelig apparaaat gebruikt, zal de warmtewisselaar (condensor) buiten het gebouw geplaatst moeten worden of in een zeer goed geventileerde ruimte, die tegen de warmte kan die wordt overgedragen van de te koelen ruimte. Condensatie wordt afgevoerd van de kamer-unit naar de warmtewisselaar waar het buiten het gebouw kan wegvloeien. Als de warmtewisselaar binnen het gebouw geplaatst wordt, moet een gescheiden systeem voor het afvoeren van de condensatie voorzien worden.
 • Wanneer een PAC-apparaat gebruikt wordt, is het altijd raadzaam om de warmtewisselaar uit de buurt van direct zonlicht of een andere plaats waar zijn werking een mogelijke verstoring veroorzaakt, te plaatsen. De warmtewisselaar kan alleen geplaatst worden binnen de afstand die door PAC leidinglengte opgegeven wordt. Streef er altijd naar om de PAC leidinglengte tot een minimum te beperken.

Draagbare adiabatische koelers te huur

Er zijn vele toepassingen waar het onmogelijk of onpraktisch is om draagbare airconditioners te gebruiken. In dergelijke gevallen kan het gebruik van een adiabatische luchtkoeler een alternatief zijn. Deze units worden vaak gebruikt wanneer toegang tot een externe bron niet beschikbaar is, de Andrews reeks van adiabatische luchtkoelers kunnen onaangename omstandigheden helpen overwinnen.

Het verdampende concept is ontworpen om frisse lucht te koelen door het proces van natuurlijke verdamping, door het lucht over een natte filter te trekken, zorgen ze voor een verfrissende koele luchtstroom. Als de lucht de natte filter passeert, zal het vocht verdampen en tot een temperatuurdaling leiden, hoewel de totale kamertemperatuur niet verminderd wordt, voorziet het apparaat in een plaatselijke comfortabele koeling.

Toepassingen voor adiabatische koelers

Kantoren • Winkels • Restaurants • Scholen • Keukens • Sporthallen en gymzalen • Grote productiegebieden • evenementen in de buitenlucht en feesttenten • Verkooppunten • Nachtclubs

Draagbare airconditioners

Polar Breeze spec sheet 360 degree
Polar Wind spec sheet 360 degree
Polar Breeze plus spec sheet product video
Polar Wind plus spec sheet product video
PAC15 spec sheet  
PAC 22 spec sheet 360 degree
PAC 22 s3 spec sheet 360 degree
PAC 60 s3 spec sheet 360 degree

Draagbare adiabatische koelers

Little Cool spec sheet  
Double Cool spec sheet 360 degree
Cyclone spec sheet 360 degree
 • Landelijke Dekking

  Landelijke Dekking

  Vanuit meerdere vestigingen in Nederland en België levert Andrews Sykes razendsnel waar u maar wilt.

 • National Accounts

  National Accounts

  Informeer naar de voordelen van een Preferred Supplier overeenkomst.

 • Levering

  Levering

  Snelle levering in Nederland en Belgie door eigen montagedienst.

 • 24 uurs levering

  24 uurs levering

  Andrews Sykes garandeert u een breed aanbod van uitstekende apparatuur, geleverd door en geinstalleerd door onze eigen montagedienst, indien nodig 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 • Advies

  Advies

  Deskundig gratis advies over benodigde capaciteit en apparatuur, zowel telefonisch als ter plaatse.

 • Scherpe Prijzen

  Scherpe Prijzen

  Onze prijzen zijn concurrerend. Bij langere perioden gelden zeer aantrekkelijke kortingen.

Our Locations
Airco te koop
Capaciteitsberekening
Verkoop Programma