Andrews Sykes viert 50 jarig bestaan

Na 50 succesvolle jaren in de Klimaatverhuur. Hoe Andrews Sykes zich heeft ontwikkeld sinds de oprichting door John Andrews in de zestiger jaren tot één van de belangrijkste verhuurders van klimaat apparatuur in Europa en daarbuiten.

Verleden

Oorspronkelijk opgericht als Andrews Industrial Equipment in 1964, is het bedrijf gestart met het importeren van verrijdbare kachels vanuit Amerika om te verkopen in Engeland. Dit concept werd door John Andrews bedacht tijdens een rondreis door Amerika en was de eerste stap richting het bedrijf zoals deze nu is.

Datzelfde jaar kwam een relatie uit Wolverhampton met het verzoek voor het tijdelijk lenen van een kachel. John nam daarop direct de beslissing om deze te verhuren en zo is het idee ontstaan om op grote schaal kachels te gaan verhuren. Vanwege de toegenomen vraag opende Andrews binnen 5 jaar vestigingen in Wolverhampton, Londen, Glasgow en Nottingham en werd al snel gestart met eigen fabricage.

Ondanks dat het bedrijf floreerde sinds haar oprichting realiseerde John Andrews zich dat kachels uitsluitend in een korte winterperiode inzetbaar waren. Omdat hij met zijn bedrijf meer wilde dan alleen omzet in de winter, was het vinden van producten voor alle seizoenen cruciaal voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. John zag al snel mogelijkheden voor bouwdrogers en mobiele airconditioners. In 1969 werd Andrews Air Conditioning Verhuur opgericht als onderdeel van de Andrews Industrial Equipment Groep.

De daarop volgende jaren groeide het bedrijf sterk , mede door dat er veel kantoren en computer ruimtes werden gebouwd in het gehele land. Het eerste kantoor buiten het Verenigd Koninkrijk werd geopend in België in 1971, en halverwege de jaren zeventig beschikte Andrews over 25 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk. John Andrews heeft deze groei altijd begeleid tot zijn pensioen eind jaren 80.

Chillers en airhandlers werden in 2000 toegevoegd aan de huurvloot en deze divisie beschikt over een uitgebreid assortiment waarmee aan alle wensen van de klant voldaan kan worden. Vervolgens werden in 2005 mobiele ketelhuizen aan het assortiment toegevoegd, zodat Andrews Sykes ook op het gebied van warm water altijd voor de juiste oplossing kan zorgen.

Actueel

Andrews Sykes wordt algemeen beschouwd als het toonaangevende bedrijf op het gebied van Klimaatverhuur. Ons hoofddoel is om snel en efficiënt klanten in geheel Europa te voorzien van tijdelijke oplossingen op het gebied van klimaatbeheersing, ongeacht de aard van het probleem.

Wij beschikken over een zeer uitgebreid assortiment kachels, airconditioners, ontvochtigers, ketelhuizen, chillers en ventilatoren verspreid over meerdere landen in Europa. Buiten een uitgebreid assortiment zijn de vakmensen van Andrews Sykes continu getraind om altijd en overal de juiste service te kunnen verlenen.

Na een bescheiden start hebben wij bereikt dat wij voor veel bedrijven het aanspreekpunt zijn wanneer het om noodgevallen gaat op het gebied van klimaatbeheersing. Dit heeft ook meegespeeld bij de organisatie van de Olympische Spelen van Londen in 2012, waarbij Andrews Sykes werd ingeschakeld voor de tijdelijke klimaatinstallaties in de sportcomplexen en onderkomens. Ook tijdens de bouwwerkzaamheden zijn vele pompen ingezet voor de bronbemaling en werden honderden airconditioners ingezet.

Ook is Andrews Sykes regelmatig ingeschakeld voor grote bouwprojecten in het Midden-Oosten en onze vestigingen in Dubai en Abu Dhabi hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de wereldwijde groei.

Andrews Sykes biedt inmiddels werk aan meer dan 500 mensen en in de komende twee jaar wordt een flinke uitbreiding verwacht. Onze huurvloot behoort tot één van de grootste in Europa en biedt keus uit tienduizenden units en door innovatie worden nog vele nieuwe producten in de toekomst verwacht.

Om de kwaliteit van onze service te waarborgen investeren wij continu in vakkundige opleidingen van onze mensen, zowel op technisch als commercieel gebied. Door beter inzicht in de wensen van onze klanten zijn onze adviseurs in staat de beste oplossing te creëren. Daardoor neemt ons bedrijf een vooruitstrevende positie in de verhuursector.

Andrews Sykes vertoont een grote groei in West Europa met vestigingen in België, Frankrijk, België, Luxemburg en Italië. In het Midden Oosten wordt geopereerd vanuit vestigingen in Dubai, Abu Dhabi en Sharjah.

Toekomst

Ons doel is om onze groei door te zetten door het openen van meer vestigingen zodat wij internationaal nog adequater en sneller kunnen reageren op aanvragen en noodgevallen. Met name de laatste jaren hebben wij een groot aantal nieuwe producten ontwikkeld en op de markt gebracht en het doel is deze ontwikkeling non-stop voort te zetten.

Onder andere twee mobiele airconditioners – de Polar Wind Plus en de PAC60S3 – hebben wij op de markt gebracht, waardoor ons aanbod in airconditioning verder is uitgebreid. Tevens hebben wij een compleet nieuwe ontvochtiger , de FD40 geïntroduceerd, die mede ontwikkeld is voor efficiënte ontvochtiging bij lage temperaturen. Onze meest recente luchtverwarmer - de ID65 – is een compacte indirecte gestookte heater, die zowel op olie als aardgas kan werken. Binnenkort wordt er nog een nieuw model aan ons assortiment toegevoegd en zijn er nog diverse energiezuinige vormen in ontwikkeling.

Alle producten die wij lanceren zijn doelbewust ontwikkeld voor specifieke industrieën en toepassingen teneinde regelmatige voorkomende problemen te kunnen oplossen. Onze innovaties zijn altijd gericht op wensen vanuit de markt en voldoen aan alle veiligheids- en milieueisen.

Om aan de toenemende vraag naar onze dienstverlening te voldoen zullen wij de komende jaren nog meer vestigingen openen in het Verenigd Koninkrijk en Europa . Tevens verwachten wij verdere groei van het productenassortiment en blijven wij altijd werken aan het verbeteren en perfectioneren van onze organisatie.

Onze doelstelling blijft om binnen vier uur na opdracht te leveren en vanzelfsprekend blijft het deskundige advies op werklocatie een gratis service naar de klant.

In de afgelopen 50 jaar is er veel veranderd. De inzet en zorg van onze mensen om de beste oplossing van uw klimaatprobleem te leveren is echter nog steeds ongewijzigd groot. Deze vastberadenheid om onze klanten altijd perfecte apparatuur en de beste service te bieden blijft ook in de komende jaren onze drijfveer en Andrews Sykes ziet ook de komende 50 jaar met vertrouwen tegemoet.

Andrews Sykes Klimaatverhuur
Gratis Telefoonnummer 0800 15010