U Bent Hier > Home > Blog

Verwarming op kantoor? Alles wat u deze winter moet weten!

Te warm of te koud? De ideale temperatuur op kantoor

De productiviteit op kantoor wordt sterk beïnvloed door de temperatuur. Een te koude ruimte tijdens de winter of extreme warmte tijdens de zomer kunnen concentratieproblemen in de hand werken. Daarom werd de ideale temperatuur voor de werkvloer opgenomen in de arbeidswet.

Wat zegt de arbeidswet over de temperatuur op kantoor?

Met een gewone thermometer kunt u eigenlijk niet de correcte temperatuur meten. De arbeidsgeneesheer gebruikt hiervoor een vochtige globethermometer die naast de temperatuur ook de luchtsnelheid (tocht) en de luchtvochtigheid meet. Enkel aan de hand van deze methode kan in België wettelijk worden bepaald of een werkgever volgende stappen moet ondernemen.

Op kantoor mogen de WGBT-waarden maximaal 29°C aan een luchtvochtigheid van 100% bedragen en minimaal 18°C, al is het aangeraden om de temperatuur in de winter toch wat op te drijven. Zeer licht tot licht fysiek werk uitvoeren bij 18°C is niet erg aangenaam. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels al meermaals aangetoond dat een aangename temperatuur op kantoor de productiviteit positief beïnvloedt.

Voor een optimale gevoelstemperatuur dient u rekening te houden met de luchtvochtigheid en de aanwezigheid van ramen en deuren. Deze spelen een belangrijke rol in het creëren van een aangename werkomgeving. Daarom is goede klimaatcontrole op kantoor van groot belang.


Lees het volledige artikel

Geplaatst in tagged,,,

Hoe uw gebouw te drogen na waterschade

Een ziekenhuis nam contact met ons op nadat een gesprongen waterleiding voor zware waterschade had gezorgd. Dit probleem moest dringend aangepakt worden zodat de getroffen ruimtes weer konden worden hersteld. In de kelder was een van de hoofdleidingen lek geraakt en hierdoor overstroomde een deel van de kelderverdieping. Nadat het lek gedicht was en het water was weggepompt, bleven er echter vele vochtplekken achter.

In dit soort scenario’s is het belangrijk dat er snel wordt opgetreden zodat verdere schade kan worden voorkomen. Een van onze specialisten bezocht de locatie direct om de schade te evalueren. Er werd beslist om in iedere getroffen ruimte een condensatiedroger met een water opvangbak te installeren. Daarnaast werden krachtige ventilatoren ingezet, waarmee het droogproces nog verder kon worden versneld.  Zo kon worden voorkomen, dat er nadien roest, schimmels en rot zouden optreden. De beredderingskosten konden tot een minimum worden beperkt.

Binnen 2 uur waren onze FD40 luchtdrogers  en ASF50 ventilatoren geïnstalleerd zodat het droogproces meteen kon worden versneld en de waterschade effectief kon worden ingeperkt.

Onze klant was aangenaam verrast met onze snelle respons en met de resultaten die onze toestellen behaalden. Dit was een grote opluchting voor de directie van het ziekenhuis die plannen konden maken voor het herstel van de kelder.

Geplaatst in tagged,,,

Andrews Sykes zorgt voor aangepaste koeling in koffiebranderij

Onlangs werd Andrews Sykes gecontacteerd door een veelgeprezen koffiebranderij die dringend naar een koelingsoplossing zocht voor hun magazijn.

Zelfs bij koude buitentemperaturen moet een koffiebranderij goed worden gekoeld omdat de koffiebrander zelf veel warmte afstoot. Tijdens deze zomerse hittegolf werd het de bestaande airconditioning te veel en deze kon de ruimtes niet meer naar behoren koelen waardoor het aanwezige personeel het benauwd kreeg.

De magazijnmanager zocht naar een gepaste oplossing om de temperatuur op de werkplek deze zomer te verbeteren en contacteerde ons met de vraag of wij hun probleem konden oplossen.

Nadat wij een specialist ter plaatse hadden gestuurd voor een locatie inspectie, raadden wij aan om verschillende HRC 3500 spotkoelers te plaatsen. Deze toestellen werden direct in het gebouw opgesteld zodat de luchtslangen op de belangrijkste werkplekken konden worden gericht en direct gekoelde lucht konden inblazen waar dit het meest nodig was. Door deze manier van koelen kon de omgeving direct rondom de grootste warmtebronnen efficiënt worden gekoeld.

Onze klant was zeer tevreden met de huuroplossing die onze specialisten hadden voorgesteld en hierdoor konden de dagelijkse werkzaamheden onverstoord worden verdergezet. Het personeel kon weer optimaal werken in de buurt van de warme machines, waardoor de productie van koffiebonen geen verdere vertraging meer opliep.

Wenst u graag meer informatie, bel dan naar 0800 15010 of klik hier.

Geplaatst in tagged,,,

Chiller verhuur koelt filmfestival

Andrews Sykes werd benaderd door een bekend filmfestival omdat het bestaande koelsysteem in een van de bioscopen defect geraakte tijdens deze warme zomerdagen. Om dit probleem op te lossen werd er gezocht naar een tijdelijk vervangsysteem dat ter plaatse kon blijven tot de bestaande koeling kon worden hersteld.

Omdat onder de aanwezigen vele professionals van over de hele wereld waren, was het zeer belangrijk dat een goede indruk van het festival werd nagelaten.

Na een grondige evaluatie van de zalen en van de nodige koelcapaciteit koos onze specialist voor een tijdelijk systeem dat kan worden geïntegreerd in de bestaande luchtbehandeling. Er werd een 100 kW chiller met luchtbehandelingskast geleverd en geïnstalleerd aan de achterkant van het gebouw. Via luchtslangen kon de chiller worden verbonden met het luchtbehandelingssysteem.

Het volledige systeem werd op de dag van de installatie nog in bedrijf gesteld en zorgde meteen voor efficiënte koeling.

Andrews Sykes klimaatverhuur kan u professioneel ondersteunen en biedt effectieve oplossingen voor elke airco behoefte. Wij garanderen u een snelle responstijd en competitieve prijzen.
Indien u meer informatie wil over het huren van een chiller, neem dan contact met ons op via 0800 15010, wij helpen u graag verder.

Geplaatst in tagged,,,

Ketelhuizen helpen bij herstellen van milieuschade na olielekkage in havengebied

Onlangs was er in een van de grootste havens ter wereld een olielekkage waarbij wel 200 ton stookolie in het havenwater terecht kwam. Vele nooddiensten snelden meteen te hulp om zoveel mogelijk van de gelekte olie uit het water te filteren. In dergelijke situaties is het belangrijk dat er meteen wordt ingegrepen om de schade in te perken, maar omdat er aan stookolie vaak chemicaliën zijn toegevoegd die slecht afbreekbaar zijn, is het vrijwel onmogelijk om alle onzuiverheden uit het water te verwijderen.

Door de lekkage zijn  honderden zwanen en andere dieren besmeurd geraakt met olie. Indien de olie niet uit het gevederte wordt verwijderd kan het voor vele dieren dodelijk zijn en dat betekent een ramp voor de lokale fauna.

Andrews Sykes werd gevraagd om warm tapwater te leveren met een constante temperatuur van 41°C zodat hulporganisaties ruim 500 besmeurde zwanen konden reinigen.

Er werd een tijdelijk hulpcentrum opgezet met tien tafels en tijdelijke verblijven waar de geredde dieren in werden ondergebracht tot zij opnieuw konden worden uitgezet.

Onze specialisten berekenden dat een KH270 en een tapwaterinstallatie van 0-500 kW zouden moeten voldoen aan de benodigdheden om het hulpcentrum te ondersteunen. Als back-up werd er eveneens een KH100 S2 ketelhuis geleverd.

Zo kon een groot deel dierenleed worden vermeden en konden honderden witte zwanen weer in nabijgelegen natuurgebieden worden vrijgelaten. De hulporganisatie was uiterst tevreden met onze oplossing en liet weten dat de operatie een succes was.

Wil u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons nu op 0800 15010 en spreek direct met een van onze specialisten of vraag hier een gratis offerte aan.

 

Bekijk de hele case study hier

Geplaatst in tagged,,,

Hotels huren mobiele airco’s voor hotelkamers

Een behaaglijke temperatuur is hedendaags een fundamentele voorziening voor hotels. Luxe etablissementen hebben slechts één kans om een goede eerste indruk te maken en wanneer het gebouw te warm of te koud is, heeft dit rechtstreeks invloed op de relatie met bezoekers.
Een prestigieus hotel huurde voor korte termijn mobiele airconditioners bij Andrews Sykes nadat hun interne systeem defect geraakte.

Een van onze adviseurs bezocht het hotel zodat een gedetailleerde inventarisatie van de benodigde toestellen kon worden gemaakt. Na het bezoek werden 35 van onze Polar Breeze airconditioners geleverd. Dit specifieke model is ideaal geschikt voor deze omgeving en beschikt over een ingebouwde thermostaat, waardoor de temperatuur makkelijk kan worden ingesteld.
Dankzij de compacte behuizing en de moderne vormgeving kan deze  mobiele airco bijna overal discreet worden opgesteld.

Binnen enkele uren nadat onze adviseur het hotel had bezocht, leverden wij de verrijdbare airconditioners om alle kamers van comfortabele koeling te voorzien. De hoteleigenaar was zeer tevreden met onze oplossing die ervoor zorgde dat het defect aan het bestaande systeem onopgemerkt bleef en de reputatie van het hotel geen schade leed.

Geplaatst in tagged,,,,,

Chiller huren redt aardappeloogst

Een groot agrarisch bedrijf wilde tijdelijk een chiller huren om het bestaande koelsysteem voor de aardappelopslag te vervangen nadat dit defect raakte en vervangingsonderdelen moesten worden besteld.
Andrews Sykes zorgde meteen voor een noodoplossing op maat die het systeem van de klant direct kon vervangen.

De aardappelleverancier levert friet aan diverse snelfood ketens die de hoogste kwaliteitseisen stellen aan de frieten. Hiervoor is een goed werkend koelsysteem van groot belang. Langdurige onderbreking van de koeling zou tot grote verliezen leiden, zowel van de voorraad als de continuïteit van de te bakken frieten.

Eén van onze specialisten kwam ter plaatse om de benodigde capaciteit te berekenen en een gepaste oplossing te ontwerpen voor de gekoelde loodsen van de opslagplaats . Meteen na het bezoek werden drie FC90 Fast Chillers in hetzelfde aantal koelruimtes geplaatst.
Deze chillers boden de perfecte oplossing omdat zij de vereiste temperatuur van 5°C tot 10°C moeiteloos konden behouden.

Dankzij onze snelle interventie en tijdelijke verhuuroplossing was onze klant ervan verzekerd dat er geen schade aan de producten werd geleden.

Geplaatst in tagged,,,,

Farmaceutisch bedrijf huurt rooftop airco’s

Wij werden door een gerenommeerd internationaal farmaceutisch bedrijf gecontacteerd met de vraag of wij airco’s met grote capaciteit te huur hebben. Andrews Sykes is gespecialiseerd in farmaceutica toepassingen en verhuurt efficiënte, betrouwbare rooftop airco’s die multi-inzetbaar zijn.

Nu de zomer aanhoudt en ook goed geïsoleerde magazijnen opwarmen, dienen meer en meer medicijnen gekoeld te worden zodat deze niet bederven en hun werkende kracht niet verliezen. In de geneesmiddelen branche is een constante temperatuur en luchtvochtigheid van groot belang, zowel tijdens de productie als de opslag. Nadat een van onze specialisten een locatiebezoek uitvoerde, werd er voorgesteld om twee HPAC 90 rooftop airco’s van elk 90 kW te plaatsen.

Onze HPAC-modellen maken gebruik van recirculatie techniek om zo energie te besparen. Door een deel reeds gekoelde lucht te hergebruiken is er minder capaciteit nodig, waardoor ook het elektriciteitsverbruik wordt verlaagd. Daarbij zijn deze apparaten ook uitgerust met warmtepomp technologie, waardoor ze probleemloos zowel verwarming als koeling kunnen leveren.
Het is natuurlijk geen toeval dat deze compacte airco’s zeer populair zijn bij onze klanten.

Indien u airconditioning nodig heeft kan u steeds terecht op het gratis nummer 0800 15010.
Onze specialisten staan u graag te woord en adviseren u de beste oplossing op maat.

Geplaatst in tagged,,,

Ziekenhuizen huren chiller bij Andrews Sykes

Onze verhuurafdeling werd enige tijd geleden gebeld door een groot regionaal ziekenhuis. De aanwezige koeling had reeds de maximale capaciteit bereikt en daardoor had het ziekenhuis dringend een tijdelijke oplossing nodig om de warme periode te overbruggen.

De temperatuur van de ruimtes waar zich de laboratorium vriezers bevonden liep te hoog op.  Deze vrieskasten dienen o.a. voor de opslag van bloedplasma’s, laboratorium preparaten en onderzoeksmateriaal en zijn in staat deze producten te bewaren tot een vriestemperatuur van -45°C.

De omgevingstemperatuur waarin de vriezers stonden liep door het aanhoudend warme weer snel op en bereikte de kritische grens van 30°C.  De klant nam snel contact op met één van de specialisten van Andrews Sykes met de vraag hoe ze zo snel mogelijk voor het ziekenhuis koeling huren konden.

Nog dezelfde dag werd een 200 kW chiller geplaatst en aangesloten op vier fancoilunits van elk 50kW, welke dankzij de driewegkleppen volledig regelbaar waren. Vanuit de fancoils werd het bij het koelproces vrijkomende condenswater middels pompen naar de riolering afgevoerd. De

De goede werking van de laboratorium vriezers was hiermee gewaarborgd voor het ziekenhuis, dat zeer lovend was over de snelle aanpak van dit probleem.

Andrews Sykes is gespecialiseerd in verscheidene sectoren en beschikt over de nodige kennis om op maat gemaakte oplossingen te ontwerpen voor iedere toepassing. Dankzij onze 24/7 service en strategisch gelegen depots zijn wij in staat om vrijwel meteen een oplossing te leveren voor de meest dringende noodsituaties.

Geplaatst in tagged,,,,

Waarom gemeente airco huren wil bij Andrews Sykes

Ook deze zomer scheert weer hoge toppen op de thermometer en dat is te merken in vele gebouwen over het hele land. Verschillende gemeentes deden een beroep op Andrews Sykes voor het huren van airco voor hun gemeentehuizen en stadskantoren.

Vele overheidsgebouwen zijn nog niet geoptimaliseerd voor het steeds warmer wordende klimaat, hoewel ook nieuwe gebouwen soms een noodoplossing nodig hebben. Vaste airconditioning is vaak zeer duur en kan dus niet overal zomaar worden geïnstalleerd. Het komt ook regelmatig voor dat het bestaande systeem defect geraakt en meestal komt dit op het meest ongelegen moment zoals net aan het begin van de warmste zomerdagen.

Daarom is airco huren vaak de beste en ook de meest kosten-efficiënte oplossing. Wanneer u airconditioning huurt, blijft u namelijk gevrijwaard van een heel aantal kosten die de aankoop van een vast systeem met zich meebrengt.

Zo ontvingen wij een oproep van een Belgisch gemeentehuis omdat het airconditioning systeem in de zuidelijke vleugel van hun gebouw was uitgevallen. Deze kant van het gebouw bestond uitgerekend uit enkele drukke afdelingen zoals ruimtelijke ordening, bevolking, burgerlijke stand en volksgezondheid, maar ook de raadzaal bevond zich op het bovenste verdiep van deze vleugel.

Om de temperatuur weer draaglijk te maken moesten er maar liefst acht  PAC 22 S3 airconditioners worden geïnstalleerd. Dit werd beslist nadat een van onze specialisten ter plaatse kwam om het gebouw te inspecteren en de meest efficiënte aanpak te berekenen.

Daags nadien leverden onze techniekers de acht toestellen die verspreid werden opgesteld en zes weken aanwezig blijven tot het systeem is hersteld.

Zo blijkt alweer dat airco huren de meest effectieve oplossing biedt voor het koelen van kantoor- en overheidsgebouwen. Wil u graag meer informatie over hoe u bij ons airco pakketten op maat van uw gebouw en uw budget kunt huren? Aarzel dan niet langer en bel vrijblijvend naar 0800 150 10.

Bekijk de hele case study hier

Geplaatst in tagged,,,