U Bent Hier > Home > Blog

Andrews Sykes levert verwarming aan grote landelijke bakkerij

Een grote industriële bakkerij contacteerde ons met de vraag of wij een tijdelijke verwarmingsinstallatie konden leveren voor een opslagplaats voor brood, cakes en muffins.

Als onderdeel van een groot uitbreidingsproject bouwde de klant een nieuw distributiecentrum voor hun producten, hoewel door deze werken een groot deel van de bestaande opslag moest worden verhuisd naar een tijdelijke bewaarplaats.

Alle producten moeten om uitdroging te voorkomen worden bewaard tussen 10°C en 18°C.
Om dit te voorkomen installeerden onze experts twee ID 1200 TA mobiele mazout heaters die de temperatuur evenredig dienden te verhogen in het hele gebouw.
Voor een gelijkmatige verspreiding werden onze heaters aangesloten op luchtkanalen die via ramen naar binnen werden geleid en dan door middel van T-stukken op verschillende plaatsen werden bevestigd aan het bestaande ventilatiesysteem.

Daarnaast leverden wij een thermostaat zodat onze toestellen die buiten opgesteld stonden meteen konden reageren op temperatuurschommelingen binnen in het gebouw.

Ons verhuurpakket bleek de perfecte oplossing te zijn en zorgde voor een constante toevoer van warme lucht in het gebouw. De opslagplaats behield tijdens de gehele huurperiode de juiste temperatuur waardoor de houdbaarheid van alle producten optimaal bleef.

Geplaatst in tagged,,

Groot afvalverwerkingsbedrijf huurt ventilatie bij Andrews Sykes

Wij werden onlangs benaderd door een grote afvalverwerker omdat zij dringend behoefte hadden aan bijkomende ventilatie voor de werkplaatsen. In verschillende ruimten in de gebouwen bouwden giftige gassen zich op doordat de hoeveelheid afval de gewoonlijke limieten overschreed.

Er werd meteen actie ondernomen zodat de gezondheid van het personeel niet in het gedrang kwam. Deze kwalijke gassen kunnen namelijk voor verschillende kwalen als hoofdpijn en misselijkheid zorgen.

Een van onze experts  bezocht de vestiging ter plaatse en stelde voor om zes FV900 centrifugaal ventilatoren te plaatsen. Deze ventilatoren dienden de vervuilde lucht af te voeren en te vervangen met verse lucht.

Dankzij onze ventilatoren konden de werknemers onverstoord verder werken in een veilige omgeving. Onze klant was uiterst tevreden met onze oplossing die niet enkel efficiënt, maar ook energiezuinig was.

Geplaatst in tagged,,

Heaters huren voor Partytenten? Andrews Sykes heeft echt alles in huis!

In heel België is de partytent een populaire oplossing voor het organiseren van evenementen. Als organisatie houdt u uw bezoekers graag droog en warm, maar dat laatste doet een tent echter niet uit zichzelf. Hiervoor is het belangrijk dat u goed nadenkt over hoe uw tent moet voldoen aan uw eisen.

De opstelling van een tent is het zwaarste werk, waarna de inrichting ervan een goede indruk kan maken op uw genodigden, hoewel maar al te vaak wordt vergeten om de tent aangenaam te verwarmen, wat directe invloed heeft op de sfeer.
Laat u daarom niet te slim af zijn door het weer, maar wees voorbereid.
Net zoals u een partytent kan huren, kan u ook zeer voordelig verwarming huren. Zulke verwarmingstoestellen zijn er in alle maten en capaciteiten voor kleine tot grote evenementen en zijn in de meeste gevallen zeer eenvoudig te installeren.

Wanneer u een partytent heater huurt bij Andrews Sykes hoeft u zich echter geen zorgen te maken over de beperkingen van verwarmingstoestellen of het maken van de beste keuze. Onze specialisten begeleiden u naar de beste oplossing voor uw evenement.
Zij berekenen de nodige warmte ( of koeling ) op basis van de grootte van uw partytent of andere tijdelijke structuur en maken vervolgens een offerte op maat van uw budget. Zo bent u ervan verzekerd dat u tegen een lage kostprijs de best mogelijke apparatuur kan inzetten voor een geslaagd evenement.

Onlangs kreeg Andrews Sykes een oproep van een bekend evenementenbureau die op zoek was naar een tijdelijke, maar zeer krachtige verwarming voor een grote festivaltent.

Jaarlijks wordt een parkconcert georganiseerd en dit jaar werd dit voor de eerste keer in een reusachtige tent gedaan.
De festivaltent werd vanbinnen omgebouwd tot een heuse concertzaal. Op de planning stonden vele bekende acts die duizenden mensen naar het evenement lokten.

Bij dit soort evenementen is het van groot belang dat de temperatuur in de tent optimaal blijft en daarom leverde Andrews Sykes een ID 700 W samen met een brandstoftank van 1000 liter.
Via een luchtslang blies de mobiele heater verse warme lucht de tent in zodat de temperatuur met enkele graden werd verhoogd.
Ook de backstage tent voor de artiesten werd aangenaam verwarmd zodat zij zelfs op een festivalweide dezelfde luxe konden verwachten als in een echte concerthal.
Dankzij onze opstelling kon de tent de hele avond lang verwarmd blijven zodat de bezoekers zich een onvergetelijke beleving kunnen herinneren.

Indien u ook een evenement wilt organiseren ­– of dit nu groot of klein is – bij Andrews Sykes bent u aan het juiste adres.
Wij leveren verwarming voor alle soorten toepassingen en verzorgen een volledige installatieservice. Daarnaast kunt u zich desgewenst ook op ons een beroep doen voor uw brandstofbevoorrading.

Andrews Sykes levert een volledige service op maat van A tot Z. Bel ons gerust op 0800 15010 en bespreek uw project met een van onze specialisten. Zij maken voor u een vrijblijvende offerte op maat van uw budget. Voor meer informatie, bezoek www.andrewssykes.be

Geplaatst in tagged,,,,

Krachtige ventilatoren brengen Europees befaamd evenement in beweging

Onlangs werd de 63ste editie van een bekende botenbeurs ingeluid met vele nieuwe exposanten, evenementen en activiteiten. Dit jaar was er meer aandacht voor lifestyle en recreatie, werd er een echte veiling opgezet en kreeg de sport experience zaal een flinke uitbreiding.
In deze laatste zaal komen watersporters en experts met elkaar in contact via vele beursstands rondom een groot zwembad waar sportbegeleiders een heuse indoor activiteit opzetten.

In het centrale bad konden kinderen kennis maken met windsurfen, golfsurfen, kitesurfen, skimboarden en nog veel meer. Ook dit jaar was Andrews Sykes weer van de partij om het windsurfen mogelijk te maken. Voldoende wind creëren om indoor windsurfen mogelijk te maken is geen vanzelfsprekende klus. Er moet namelijk rekening worden gehouden met de beperkte ruimte die op zulk een evenement aanwezig is en de windrichting die omwille van veiligheidsvoorschriften niet in de zeilen van boten mag staan, maar ook niet op de verschillende commerciële stands rondom het zwembad mag zijn gericht.

Daarom kozen de organisatoren enkele jaren geleden voor het huren van ventilatoren bij een gespecialiseerd bedrijf. Andrews Sykes biedt niet enkel toestellen te huur aan, maar zorgt ook voor de volledige installatie, waardoor de eventmanagers verzekerd zijn van een professionele opstelling.
Maar liefst 15 ASF50 ventilatoren werden op het zwembad met zeilbootjes gericht. Deze ventilatoren hebben elk een luchtopbrengst van ruim 7.600m³/u waardoor ze samen een krachtige wind simuleren.
Aan een tweede, groter bassin voor kitesurfers werden 25 ASF950 ventilatoren opgesteld. Deze krachtige ventilatoren hebben elk een luchtopbrengst van 37.000m³/u. Dankzij onze krachtige axiaal ventilatoren konden duizenden bezoekers zich gedurende het hele evenement vermaken.

Net zoals vorige jaren waren de sportervaringen een succes en beloofde onze ventilatoropstelling weer wat beter te zijn dan voorheen. De organisator was dan ook uiterst tevreden en sprak van een fantastische nieuwe editie waar vele veranderingen aan het activiteitenplan en het huren van de beste toestellen opnieuw voor een unieke ervaring zorgden.

Heeft u ook vragen omtrent de huur van ventilatie, dan kan u steeds terecht op ons gratis nummer 0800 5200200 waar een van onze specialisten u met plezier te woord zal staan. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende sectoren zoals bouw, zorgsector, evenementen en industrie.
U kan alles over onze gespecialiseerde dienstverlening te weten komen op onze website www.andrewssykes.nl

Geplaatst in tagged,,,,,,

Verwarming Verhuur voor Kunstgalerij

Bij het organiseren van een grote expositie had een internationaal befaamde kunsthal in onze hoofdstad moeilijkheden met het verwarmen van enkele grote zalen.
Daarom contacteerde de verantwoordelijke manager ons met de vraag of wij de juiste oplossing konden leveren. De eigenlijke locatie bestond uit voormalig vervallen gebouwen die waren gerestaureerd en omgevormd tot kunstworkshops en tentoonstellingen.

Omdat de organisator bekend staat om zeer prestigieuze projecten was het van groot belang dat gasten en bezoekers ook bij deze exhibitie warm werden gehouden. Daarnaast was het ook zeer belangrijk dat de temperatuur in het gebouw hoog genoeg was om kunstwerken in onder te brengen.

Vooral ’s nachts koelen dergelijke oudere gebouwen snel af, waardoor condensatie ontstaat. Dit zou grote schade kunnen aanbrengen aan de tentoongestelde kunstwerken. Alle gebruikte zalen moesten daarom constant worden verwarmd, maar dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder mobiele kachels die meteen op de locatie geleverd konden worden.

Dankzij de 3-fasen elektrische stroomvoorziening die in de hallen aanwezig was, berekende onze ingenieur dat zes DE95 elektrische ventilatorkachels de volledige ruimte voldoende zouden verwarmen. Deze units waren ideaal voor dit scenario in kwestie omdat ze automatisch werken zodra ze zijn aangesloten.

Ze zijn licht in gewicht en volledig mobiel. Een enkele DE95 kan makkelijk ruimtes van 500m³ verwarmen door de grote volumes warme lucht die het toestel produceert.

Bijgevolg waren de organisatoren zeer tevreden met de oplossing die we aanboden, wat verzekerde dat het geplande evenement zonder problemen kon doorgaan.

Organiseert u ook een evenement en wil u graag verwarming huren? Contacteer ons dan nu op het gratis nummer 0800 15010 voor een vrijblijvend gesprek met een van onze specialisten.

Geplaatst in tagged,,,

Andrews Sykes bespaart staalproducent duizenden Euro’s

Bij winterse koude hoort een hoge luchtvochtigheidsgraad en dit is al sinds het begin van de industrie een jaarlijks terugkerend probleem voor staalproducenten. Een toename van de relatieve luchtvochtigheid is de hoofdoorzaak van condensatievorming en dit heeft kostelijke gevolgen voor metaalbedrijven wanneer het vocht voor materiaalcorrosie zorgt.

Eén van ’s werelds grootste staalproducenten die ook een vestiging in België heeft, werd getroffen door dit exacte fenomeen en voorzag zware verliezen indien er niet snel een oplossing gevonden werd. Het verantwoordelijke management nam contact op met Andrews Sykes om schade aan de productie te voorkomen.

Deze klant maakte eerder gebruik van de diensten van een concurrent, maar verbrak het contract omwille van de grote brandstofkost die de toestellen met zich meebrachten. Daarom was het onze voornaamste intentie om een alternatief huurpakket voor te stellen dat energiezuinig kon werken tegen dezelfde hoge eisen.

Een van onze gespecialiseerde techniekers bezocht de fabriek en voerde een grondige inspectie van de applicatie uit, waardoor meteen enkele potentiële knelpunten duidelijk werden. Onze klant was afhankelijk van een constante open ruimte zodat kranen en verplaatsingsapparatuur te allen tijde vrije toegang hebben. Daarnaast moesten alle wandelpaden en hangbruggen vrij en zonder obstakels blijven omwille van strikte veiligheidsnormen.
Daarom was het aan ons om een plan te ontwerpen dat optimaal gebruik maakte van de beschikbare ruimte. De verwarmingstoestellen moesten optimaal geplaatst worden zodat luchtkokers correct en veilig konden worden aangesloten zonder efficiëntieverlies.

Er werden zes KT 2000 adsorptiedrogers gekozen in combinatie met twee DH 600 condensatiedrogers die er samen voor moesten zorgen dat een lage relatieve luchtvochtigheid gegarandeerd was voor het bewaren van kostelijke materialen. Ons pakket zorgde niet enkel voor de effectieve bescherming van een enorme voorraad staal tegen roest en verval, maar zorgde er ook voor dat een internationale leverancier werd voorzien van een droogpakket op maat tegen een veel lagere kost dan voorheen. Ons maatwerk bespaarde de klant €900 per dag aan brandstof, wat gelijk staat aan €135.000 over de vijf maanden dat onze toestellen ter plaatse bleven.

Geplaatst in tagged,,,

Beroemd Museum Huurt Verwarming voor Heat-Load-Test

Een van de meest bezochte musea van België, bekend om een zeer grote exhibitieruimte plaatste recent een nieuw airconditioningsysteem. Omdat deze systemen moeten worden onderworpen aan een heat-load-test, werden wij door de installateurs gecontacteerd met de vraag of wij verwarmingstoestellen konden leveren om de verplichte tests uit te voeren.
Wij leverden twee DE190 elektrische kachels die de benodigde 80 kW aan warmte konden leveren zoals in dit geval nodig was.

Omwille van de complexe aard van het project was het van groot belang dat de units binnen een strak tijdsschema werden geleverd.
Indien we de kachels niet tijdig ter plaatse zouden hebben gekregen, zou de volledige opdracht zijn gefaald. Dagelijks bezoeken duizenden mensen de attractie en enige belemmeringen omtrent de werken aan het koelsysteem zouden catastrofale gevolgen hebben voor het museum dat vasthoudt aan strikt te volgen richtlijnen om te verzekeren dat de deuren tijdig konden openen voor de bezoekers.

Zoals verwacht installeerden we vroeg in de ochtend beide DE190 kachels die om 17:30 uur dezelfde dag weer werden opgehaald. Hoewel dit weinig ruimte liet voor fouten – met zoveel andere onafhankelijke bedrijven die in de omgeving werken – voltooiden wij ons deel van de opdracht met succes en installeerden en verwijderden we beide units volledig binnen het vooropgestelde tijdsschema.

Voor meer informatie over hoe wij u van dienst kunnen zijn bij heat-load testen en andere klimaatzaken, kan u terecht op onze website www.andrewssykes.be/nl/ of staan wij u graag te woord op het gratis nummer 0800 15010.

Geplaatst in tagged,,,

Onderhoudswerken aan Brug Succesvol dankzij Verwarmingsverhuur

Een bekende Belgische aannemer voor wegenwerken was aangesteld om onderhoudswerken aan een van de grootste bruggen van het land uit te voeren. Bij dit soort werken is een toepasselijk verwarmingssysteem nodig om het droogproces van beton te versnellen.
Een van onze lokale experts bezocht de site en berekende de beste oplossing op basis van zijn bevindingen.

Wij bevolen de klant aan om twee indirect gestookte ID 440 TA kachels met gesplitste luchtkanalen en twee brandstoftanks te gebruiken. Deze toestellen zouden warme lucht onder de brug blazen om ervoor te zorgen dat de vitale conservatiewerken aan het gewenste tempo konden verdergezet worden. Deze hoge capaciteitsunits werden gekozen omdat ze zeer geschikt zijn voor het leveren van enorme volumes hete lucht – een essentiële factor bij projecten van deze aard.

Aangezien deze werken dringend dienden te worden voltooid en een snelle respons dus noodzakelijk was, installeerden wij de kachels kort nadat de site-inspectie werd voltooid.
Onze klant was daarom uiterst tevreden met onze snelle interventie die ervoor zorgde dat de complexe reparatiewerken volledig volgens schema van start konden gaan.

Geplaatst in tagged,,,

Vakantiepark vindt verwarmingsoplossing bij Andrews Sykes

De vaste verwarmingsvoorziening van een publiek gebouw is tijdens de wintermaanden zeer belangrijk. Zonder een goed werkend systeem zou zulk een publieke faciliteit voor onbepaalde tijd moeten sluiten tot een oplossing kan worden gevonden.
Daarom werden wij door een populair vakantiepark gecontacteerd toen zij naar heaters zochten voor hun binnenzwembad.

Nadat de luchtverwarming in het gebouw uitviel zocht de klant naar een gepaste oplossing om hun zwembadcomplex van 6 miljoen euro te verwarmen terwijl de herstellingswerken aan het vaste systeem werden uitgevoerd.

Een van onze specialisten voerde een inspectie van de locatie uit en besliste dat de beste oplossing de plaatsing van een ID 1200 TA olie gestookte kachel net buiten het gebouw was.
De lucht werd vervolgens naar binnen geloodst via luchtkokers.

Eens ons systeem operationeel was, verzekerde het dat de temperatuur constant bleef en dat het zwembad kon openblijven voor de bezoekers die zich volledig onbewust waren van het probleem.

Geplaatst in tagged,,,

Condensatie- en vochtproblemen? Andrews Sykes denkt met u mee

Nu de winterse sneeuw stilaan plaats maakt voor maartse buien en aprilse grillen krijgen vele gebouwen last van vocht en condensatie.

Dit kan het gevolg zijn van het vochtige weer en een te koude binnentemperatuur.
De betreffende ruimtes verwarmen lijkt dan een makkelijke oplossing, maar dit volstaat niet altijd
en is soms niet mogelijk met de aanwezige verwarming.
Langdurige vochtproblemen kunnen schade aan gebouwen en materialen toebrengen en zijn schadelijk voor de gezondheid van het aanwezige personeel.
Daarom is het beter om snel komaf te maken met het probleem en dit bij de wortel aan te pakken.

Andrews Sykes beschikt over een breed gamma aan verwarmingstoestellen, bouwdrogers, ontvochtigers en ventilatoren voor alle soorten toepassingen in de bouw, industrie, onderwijs, kantoren, magazijnen, garages en andere sectoren.
Door onze jarenlange ervaring kunnen wij ontvochtigingspakketten samenstellen op maat van uw bedrijf zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de efficiëntie van een huuroplossing.
Onze expertise is uw garantie op een gezonde en aangename werkplek.

Of u nu de algemene luchtvochtigheid wil aanpakken of specifieke ruimtes, plaatsen of oppervlakken wil drogen – Andrews Sykes heeft dé oplossing voor uw project of probleem.

Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met een van onze specialisten op het gratis nummer 0800 15010 en voorkom schade aan uw gebouwen, toestellen en gezondheid.

Geplaatst in tagged,,,