U Bent Hier > Home > Blog

Toename van hittegolven en de gevolgen voor onze samenleving en bedrijven

België krijgt sinds een aantal jaren steeds vaker te maken met extreme hittegolven. En niet alleen de intensiteit maar ook de frequentie, lijken, net zoals het kwik, gestaag te stijgen. In 2019 was er sprake van maar liefst drie extreme hittegolven en een recordmeting van 40,7 °C — de hoogste temperatuur die in minimaal 3 eeuwen is geregistreerd. Het was achtereenvolgens het zesde warme jaar op rij.

Als het oudste verhuurbedrijf van klimaatapparatuur in België, is het Andrews Sykes niet ontgaan hoe deze hogere temperaturen zich met name in de afgelopen 10 jaar verder hebben ontwikkeld. De vraag naar airconditioning voor thuis en op kantoor is explosief gestegen. En de vraag naar professionele koeling voor IT-ruimtes, productie en opslag namen met gelijke tred toe.

Hoge temperaturen en in het bijzonder hittegolven veroorzaken nieuwe problemen en stellen de installatiebedrijven voor grote uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan verouderde koelinstallaties die de benodigde koelcapaciteit niet meer kunnen leveren. Met name in kritische werkomstandigheden, zoals IT en Telefonie of in fabrieken veroorzaakt uitval van de koeling veel schade. En storingen komen nu eenmaal altijd onverwachts. Adequaat en snel reageren is op dat moment noodzakelijk.

Maar ook plekken waar het desastreus kan zijn voor mensen — zoals bijvoorbeeld in de zorg en medische sector. Ouderen, gehandicapten of mensen met een zwakke gezondheid zijn vaak extra kwetsbaar, vooral voor extreme hitte waarbij uitdrogingsverschijnselen op de loer liggen. Ook kinderdagverblijven, crèches en scholen zijn plekken waar hittegolven het verblijf voor medewerkers en kinderen er niet beter op maken.

Als één van de marktleiders op het gebied van airconditioning en koeling zien wij het als onze missie om snel voor de nodige verkoeling te zorgen als mensen of machines oververhit dreigen te geraken. Om onze reputatie waar te maken tijdens een hittegolf is zeker geen eenvoudige opgave.  De telefoon staat roodgloeiend en onze mailboxen lopen over. De commerciële afdelingen, de monteurs en chauffeurs draaien overuren om te zorgen dat onze klanten snel worden geholpen.  En deze inspanningen moeten dan geleverd worden onder de tropische omstandigheden van die hittegolf.

Met trots verhuren wij al ruim 50 jaar en begrijpen de impact van extreme hitte op u en uw bedrijf. We hebben er binnen onze organisatie dan ook hard aan gewerkt om de beste ondersteuning te kunnen bieden tijdens deze grillen van ons klimaat. Een essentieel deel daarvan is dat wij 24/7, 365 dagen in het jaar beschikbaar zijn. Bovendien beschikken wij over een zeer grote voorraad en investeren we continue in de nieuwste en beste apparatuur. We hebben 6 strategisch gelegen locaties in de hele Benelux en leveren zonodig binnen 4 uur! Met eigen transport en monteurs.

Ook bij de volgende hittegolf zijn wij vastberaden uw probleem snel en kundig op te lossen, zolang de voorraad strekt. U kunt ons dag en nacht bereiken onder 0800 150 10 om met één van onze specialisten te spreken, of vul hier een contactformulier in.

Geplaatst in tagged,,,,,,

Comfortkoeling voor Autofabriek : Via vrachtwagen en trein naar eindbestemming

Het komt zelden voor, maar af en toe stapt onze apparatuur over op een ander transportmiddel. Een van de grootste autofabrikanten in de wereld benaderde ons recentelijk om hun fabriek te koelen nu dat de temperaturen stijgen. Specifiek, comfortkoeling voor de mensen binnen die aan de productielijnen staan. Een van onze grootste koelmachines was vereist, om deze grote ruimte adequaat te kunnen koelen. Met een geladen chiller van 750 kW aan capaciteit gingen we richting de bestemming.

Eenmaal aangekomen was het tijd om via spoorlijn verder te reizen. De autofabrikant heeft een eigen spoorlijn die aangesloten is aan de productielijn, zodat de vervaardigde automobielen direct op treinwagons geladen kunnen worden. Dit is op de foto’s goed te zien. De koudwatermachine werd met een hijskraan van de vrachtwagen op de treinwagon geladen. Vervolgens werd deze helemaal tot aan het begin van de fabriek getransporteerd, en vervolgens aangesloten op het bestaande leidingsysteem.

Onze chillers zijn robuust, makkelijk aan te sluiten aan vrijwel elk bestaand systeem, en eenvoudig te bedienen. Daarnaast maken ze weinig geluid en hebben ze een lage werkingskost. Kortom, de ideale keuze voor koeling van zowel lucht als water, van kleine ruimtes tot zeer grote ruimtes en geschikt voor een breed scala aan verschillende toepassingen.

Wij verheugen ons erop u deze zomer weer van dienst te mogen zijn voor al uw koeling benodigdheden. Benieuwd welke andere industrieën & sectoren wij kunnen verzorgen met koeling? Klik hier of bel ons op 0800 15010. Wij horen graag van u.

Geplaatst in tagged,,

Hoge-Capaciteit Airconditioning koelt datacenter van groot treinstation

Dankzij jarenlange expertise is Andrews Sykes zich bewust van de invloed die temperatuur kan hebben op serverruimtes en datacenters. Daardoor zijn we in staat om zeer precieze oplossingen aan te bieden die zijn aangepast aan de airconditioningbehoeften voor deze specifieke ruimtes.

Nu dat machines en servers hedendaags steeds meer informatie verzamelen, is het voor datacenters essentieel om een efficiënt airconditioningsysteem te hebben om apparaten te koelen die snel oververhit kunnen raken. Om deze reden deed een treinstation in het noorden van België een beroep op Andrews Sykes.

De vaste airconditioninginstallatie op het station was niet langer krachtig genoeg vanwege de toenemende IT-activiteiten van het bedrijf. Het resultaat was dat het oude systeem vervangen moest worden door een moderner en krachtiger systeem om aan de behoeften van de serverruimte te voldoen. Gedurende deze transitieperiode is het essentieel dat de serverruimte gekoeld blijft.

Onze experts stelden de levering van twee PAC 60 split airco’s voor om aan de behoeften van de klant te voldoen. Deze apparaten zijn gekozen vanwege hun hoge vermogen van 17 kW, die in staat zijn om een ruimte tot 10 ° C te koelen.

Onze airco apparatuur was vier weken lang, 24 uur per dag in bedrijf. De klant was zeer tevreden met het resultaat — een gewenste, constante temperatuur van 19 ° C.

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0800 15010 en ontvang een vrijblijvende offerte van onze klimaatexperts.

Geplaatst in tagged,,

Klimaatbeheersing voor tijdelijk vaccinatiecentrum — Koeling, Verwarming én Ventilatie

Andrews Sykes werd recentelijk gevraagd om te assisteren met het koelen, verwarmen en ventileren van een vaccinatiecentrum. De gewenste mix van zowel en verwarming en koeling komt vooral door het afwisselende weer deze maand.

April was een zeer moeilijke maand vanuit klimatologisch oogpunt: de extreem wisselende temperaturen maakten het gebruik van verwarming en airconditioning noodzakelijk, soms op dezelfde dag. Dit overviel sommige vaccinatiecentra die vaak in tent- of andere tijdelijke constructies opgesteld staan.

Een van deze vaccinatiecentra nam eerder deze maand contact met ons op voor een tijdelijke huuroplossing voor een periode van minimaal 24 weken, waarbij de mogelijkheid opengelaten werd om deze te verlengen tot het einde van het jaar.

Gezien de bovengenoemde klimaatfactoren, hebben we de installatie van een hoge-capaciteit HPAC45 airconditioning aangeraden. Deze units bieden niet alleen aanzienlijke koelcapaciteiten; dankzij een geïntegreerde warmtepomp kunnen ze namelijk ook verwarmen als de temperaturen dalen.

Naast het feit dat deze units meerdere functies mogelijk maken in één, hebben onze HPAC-airconditioners een hoog prestatiecoëfficiënt (COP) en zijn daardoor zowel zeer energie-, als ook kostenefficiënt. Tijdens de lente en herfst is het mogelijk snel om te schakelen van koeling naar verwarming zonder dat meerdere apparaten vereist zijn.

HPAC 45 en FV100 die via luchtslangen koeling of verwarming en ventilatie naar binnen lijdt

Als onderdeel van dit project hebben we ook de installatie van een aantal FV300-ventilatoren aanbevolen, om een goede ventilatie en luchtverversing te waarborgen, die essentieel zijn om risico’s op potentiële infecties met het coronavirus zo klein mogelijk te houden.

Nadat we deze gezondheidsinstelling deze winter al mochten assisteren met een cv-ketel om te verwarmen, zijn wij verheugd ook bij deze gelegenheid weer van dienst te mogen zijn geweest, en wederom een bijdrage konden leveren aan de medische staf in hun strijd tegen het virus!

Geplaatst in

Defecte warmtepomp bij Kinderdagverblijf

Tijdens de koude winterprik werden we gevraagd te assisteren bij een groot kinderdagverblijf.  Zij hadden te kampen met een niet meer optimaal werkende warmtepomp (vloerverwarming).

Wij zijn ingeschakeld door de installateur welke het onderhoudscontract beheert. Eenmaal op locatie hebben wij voorgesteld de vloerverwarming weer werkende te krijgen. Onze ketelhuizen zijn hiervoor uitermate geschikt. De ketelhuizen zijn inzetbaar voor verschillende doeleinden, in dit specifieke geval -vloerverwarming- ook voor lage temperaturen. Tevens is er in de meeste van onze ketelhuizen een ingebouwde module voor heet tapwater, wat voorgaat op de CV vraag, dus exact zoals de meeste bestaande systemen.

Het ketelhuis werd binnen het terrein opgesteld, met een brandstoftank. Deze opstelling kon de warmte in het kinderdagverblijf garanderen. Andrews Sykes is bijzonder trots ook hier weer een gepaste oplossing te hebben geboden.

 

Bij problemen, komen we graag vrijblijvend bij u langs om u een passende oplossing te bieden.  Aarzel niet ons te bellen op 0800 15010 voor meer informatie. Wij horen graag van u.

Geplaatst in tagged,,,,

Verwarming en ventilatie voor nieuw appartementencomplex

Een gerenommeerd bouwbedrijf is bezig met de bouw van een groot appartementengebouw in de buurt van Antwerpen. Tijdens de afbouw is Andrews Sykes ingeschakeld om te assisteren met de droging en verwarming van de binnenruimtes van de appartementen.

Het was essentieel dat alle appartementen gelijktijdig werden gedroogd en verwarmd. Ook moest er een minimumtemperatuur worden behaald, zodat alle binnen werkzaamheden zonder stagnatie door konden gaan.

Er was behoefte aan een hoge capaciteit verwarming om de bovenbeschreven doelstellingen te realiseren. Om ervoor te zorgen dat elk appartement tegelijkertijd en van dezelfde hoeveelheid verwarming werd voorzien, is er gebruikt gemaakt van bestaande MV-kanalen (Mechanische Ventilatie) om warme en droge lucht evenwichtig alle appartementen in te blazen. De aansluiting van deze MV-kanalen is op het dak van het gebouw.

Om dit mogelijk te maken, hebben wij een hoge capaciteit ID 700W mazout warmtekanon op het dak geïnstalleerd. Een 2.000 liter tank welke op de begane grond werd geplaatst, werd voorzien van een opvoerpomp die de brandstof naar de warmeluchtblazer voert.

Met behulp van een extra grote kraan is het warmtekanon op het dak geplaatst. Monteurs van Andrews Sykes Klimaatverhuur hebben alle apparatuur netjes aangesloten en naar alle tevredenheid werkend opgeleverd.

Het plaatsen van dergelijke installaties op daken van gebouwen vraagt een goede logistieke organisatie als mede kennis van onze mensen, iets waar wij als Andrews Sykes al meer dan 50 jaar ervaring mee hebben.

Benieuwd naar waar wij recentelijk nog meer projecten hebben voltooid? Bekijk ons volledige blog door hier te klikken. Ook vertellen wij u persoonlijk graag meer over wat wij verder kunnen realiseren, met betrekking tot klimaatbeheersing. Bel ons gratis op 0800 150 10. Wij horen graag van u.

Geplaatst in tagged,,,,

Winkelketen in Nood: Verwarming uitgevallen

Recentelijk werden wij gecontacteerd door een grote winkelketen waar de verwarming uit was gevallen. De vakbond waar de werknemers aan aangesloten zijn, dreigde de winkel te sluiten, als er niet snel een oplossing zou komen om de winkel te verwarmen. En ook potentiële klanten zitten er natuurlijk niet op te wachten, een ijskoude winkel te betreden.

De directeur van de winkelketen reageerde snel en gaf ons de opdracht om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Onze buitendienst adviseur, David van de Wiele, rukte meteen uit op locatie om de situatie in kaart te brengen. Na de locatie te hebben bestudeerd adviseerde hij om 2 indirect gestookte ID 700 kachels in te zetten.

Het voordeel van deze units, is dat ze zowel krachtig, flexibel als ook energie-efficiënt zijn. Plus, ze kunnen makkelijk door een persoon worden verplaatst, mocht dit noodzakelijk zijn. De hoofdreden dat voor dit type verwarming is gekozen, is omdat in deze situatie de units direct op ventilatie schachten van de winkel konden worden aangesloten.

De kachels zelf hebben wij, om zo weinig mogelijk hinder bij de winkel te creëren, op de eerste verdieping van het parkeerdek geplaatst. Via de mobile luchttransportslangen wordt de warme lucht via de schachten direct de winkel ingeblazen.  De brandstoftanks zijn uit veiligheidsredenen op de begane grond geïnstalleerd.

Oplossingen verzorgen in tijd van nood is een aspect van onze dienstverlening waar wij ons al decennia in specialiseren. De belangrijkste factor in noodsituaties is natuurlijk reactietijd. Andrews Sykes is 24/7 bereikbaar in noodsituaties en wij leveren gegarandeerd binnen maximaal 4 uur na uw aanvraag.

Geplaatst in tagged,,,

Hoge Capaciteit Boiler voor Noodsituatie Appartementen Gebouw in Anderlecht

Op 29 December, twee dagen voor de jaarwisseling werden wij met urgentie gecontacteerd door een beheerder van een groot appartementengebouw in Anderlecht. Een dringende situatie — geen van de ruim 380 woningen in het Appartementencomplex had warm water of centrale verwarming meer. Met oud en nieuw vlak voor de deur wou de beheerder dit zo snel mogelijk in orde maken en wij werden ingeschakeld om dit te realiseren.

Een gebouw met 380 woningen te voorzien van cv en warmwater vereist de nodige capaciteit. Om er zeker van te zijn dat elke individuele woning, én de publieke ruimtes van het gebouw waren voorzien, hebben we een van onze grootste en krachtigste unit’s ingezet — een KH 1500 Kilowatt Boiler die zowel cv als ook warmwater op industriële schaal kan verzorgen. Ook was het van essentieel belang dat de installatie gegarandeerd bleef draaien. Om hier zeker van te zijn hebben wij tevens onze grootste brandstoftank ingezet — een massieve mazouttank met een capaciteit van maar liefst 6000 liter. De werkzaamheden duurden ongeveer een halve dag en s’avonds was alles gereed en konden de bewoners zich gerust opmaken voor een warme jaarwisseling.

Andrews Sykes is keer op keer weer blij om te kunnen assisteren in dit soort noodsituaties. Vooral in deze moeilijke tijden geeft het ons voldoening en trots om te kunnen helpen. Ook staan wij altijd open voor vragen. U kunt ons bereiken op 0800 150 10 of stuur ons een bericht hier.

Geplaatst in tagged,,,,,,,

Warm Water Boiler huren bij Andrews Sykes

Andrews Sykes werd recentelijk gecontacteerd om uitkomst te bieden bij een verzorgingstehuis dat momenteel een revisie van de CV-installatie ondergaat. De volledige bestaande warmwaterinstallatie wordt op korte termijn vervangen, vanwege een lek in de tapwater boilerverwarming. In de tussentijd hebben de bewoners natuurlijk wel gewoon behoefte aan toegang tot warm water. Aan ons de opdracht om een tijdelijke oplossing voor warm water mogelijk te maken.

Om dit te realiseren, was de eerste stap een afspraak te maken, om de bestaande installatie, en de locatie, uitgebreid te bekijken om zodoende erachter te komen wat voor capaciteit vereist zal zijn. Na een bezoek op locatie van onze adviseur werd er gekozen voor een compacte maar krachtige KH 100 Ketelhuis.

De boiler zorgt ervoor dat de bewoners tijdens de verbouwing en aanpassing van de installatie gewoon normaal warm water uit de kraan krijgen. Door het compacte formaat, kon het ketelhuis makkelijk binnen het hekwerk op het terrein geplaatst worden. Via onze autolaadkraan wist de chauffeur het ketelhuis op een geschikte plaats uit zicht te hijsen, alwaar de boiler via leidingsets op het bestaande systeem aangesloten kon worden. Al onze ketelhuizen en boilers kunnen moeiteloos aan bestaande systemen worden aangesloten. En ook de noodzakelijk accessoires zoals leidingwerk en flenzen kan Andrews Sykes uiteraard meeleveren.

Aangezien de toegang tot het bestaande systeem op het dak van de derde verdieping is, moesten de leidingen via de buitenmuur naar het dak gelegd worden. Dit is goed te zien op de tweede foto. Zie hierboven. De houten paletten zorgen ervoor dat de bitumendakbedekking wordt beschermt tegen insmelten, wat lekkage kan veroorzaken—alsmede gezorgd wordt voor een optimale druk met juiste verdeling naar diverse tappunten.

Onze ketelhuizen variëren in capaciteit van 3 kW oplopend tot 1500 kW, waardoor wij voor elke situatie en toepassing de juiste CV-ketel kunnen aanbieden. Alle boilers kunnen ook in serie worden aangesloten waardoor ook een uitbreiding naar multi-megawatt capaciteiten mogelijk is.

Wij voeren, indien gewenst, altijd met plezier een gratis bezichtiging op locatie uit. Op deze manier kunnen wij samen vaststellen wat de meest effectieve en kost-efficiënte oplossing is voor uw specifieke situatie.

Andrews Sykes biedt een groot assortiment boilers op elektriciteit, mazout en gas. Dankzij onze gelegen depots, kunnen wij binnen vier uur overal in het land leveren in geval van calamiteiten. Onze adviseurs staan 24/7 en 365 dagen per jaar tot uw beschikking. U kunt ons bereiken onder 0800 150 10 of stuur ons hier een terugbelverzoek.

Geplaatst in tagged,,

Buitenluchtventilatie beperkt verspreiding Corona virus bij airconditioning

Sinds de uitbraak van het Coronavirus is er inmiddels veel gezegd en geschreven over de mogelijke invloed van airco-systemen op de verspreiding van onzichtbare, minuscuul kleine druppeltjes virus in de lucht, de zogenaamde aerosolen. Nu de meeste mensen weer naar kantoor terugkeren, de zomer aanbreekt en airco’s dus weer volop gaan draaien, stellen we ons terecht de vraag of we ons hierover zorgen moeten maken.

Uiteraard vallen de meeste druppels bij het niezen en hoesten direct op de grond, omdat ze te zwaar zijn om te blijven zweven. De minimale afstand van 1.5 meter is hierop ook bepaald. De kleinere aerosolen kunnen wel blijven zweven en theoretisch door een airconditioner in een slecht geventileerde ruimte worden aangezogen en weer uitgeblazen richting iemand, die zich direct in de luchtstroom van de airconditioner bevindt. Onbekend is hoe lang in de lucht hangende coronavirussen besmettelijk blijven en we weten ook niet wat het rondblazen ervan voor effect heeft. Deskundigen achten de kans op een besmettelijke verspreiding van het virus via de airconditioning zeer klein. Het bewijs daarvoor zijn de bekende griepgolven waarin we geen toename van griepklachten door de airco of een luchtbehandelingssysteem zien. Feitelijk is er dus geen reden voor paniek. Natuurlijk begint alles bij een goede preventie om mensen met een virus besmetting of symptomen te weren uit geconditioneerde ruimtes.

HPAC90 90kW met 15.000 m3/h verse lucht toevoer

De Rehva, de Europese overkoepelende organisatie van fabrikanten van verwarming, ventilatie en airconditioning heeft inmiddels wel een pakket richtlijnen opgesteld, die zich laten samenvatten als meer en beter ventileren. Dus zoveel mogelijke nieuwe verse buitenlucht aanvoeren in plaats van de gefilterde lucht binnen te hergebruiken (recirculatie).

Het openen van ramen is natuurlijk de simpelste oplossing om aanvoer van buitenlucht te garanderen. Maar dit is niet in alle moderne gebouwen mogelijk, waar de ramen vaak zelfs niet open kunnen of dit niet gewenst is. Veelal is dan centrale afzuiging aanwezig, maar er zijn nog genoeg kantoren en werkruimtes waar helemaal niet wordt geventileerd. Een tafelventilator of een binnenunit van een splitairco circuleren de lucht alleen zonder deze te verversen.

In het Bouwbesluit staat vermeld, dat per persoon een minimale luchtverversing wordt aanbevolen van 25 m3/u. Nu extra ventileren wordt aanbevolen is het advies om dit te verhogen en de lucht in een ruimte per persoon te verversen met 36 tot 54 m3/uur per persoon. Ook is het belangrijk de luchtverversing 24 uur per dag in werking te houden of minimaal 2 uur voor het betreden van een gebouw aan te zetten.

Andrews Sykes Klimaatverhuur beschikt over meerdere oplossingen om zowel te koelen als te ventileren met buitenlucht. Voor grotere ruimtes verhuren we onze HPAC range bestaande uit monobloc rooftop airconditioners, die leverbaar zijn in 4 capaciteiten: 14kW ( 1.600m3/u), 30kW ( 5.900m3/u), 45kW ( 7.500m3/u) en 90kW (15.000m3/u). Deze units zijn stekkerklaar en kunnen zowel buiten als binnen worden opgesteld. Met een flexibele luchtslang of een vast kanaal zo u wilt, wordt op overdruk koele lucht in het gebouw geblazen. De ingeblazen lucht wordt via filters gereinigd en verlaat het gebouw via alle openingen en kieren in het gebouw en garandeert zo een continue verversing.

HPAC45 45kW met 7.500m3/u verse lucht toevoer

Naast de HPAC-serie beschikt Andrews Sykes Klimaatverhuur ook over een uitbereide range fancoilunits en LBK’s, die aangesloten op een koudwatermachine of chiller multi-inzetbaar zijn. De capaciteiten variëren van 50kW ( 11.500m3/u), 150kW ( 20.000m3/u), 200kW (18.000m3/u) en 300kW ( 35.000m3/u). Vaak wordt de chiller meegehuurd, maar soms wordt de luchtbehandelingskast ook aangesloten op de al aanwezige chiller van de klant. Met deze combinaties is een zeer grote koelcapaciteit te realiseren, zodat grote fabriekshallen en opslagmagazijnen tezelfdertijd kunnen worden gekoeld en geventileerd.

FC600 chillers van elk 200kW en 4 FCU150S2 fancoils met 80.000 m3/u verse lucht toevoer

Voor kleinere ruimtes, zoals kantoren, verzorgingstehuizen, kinderdagverblijven, praktijkruimtes, vergaderruimtes zijn de monobloc portable airconditioners een passende oplossing. Bij deze compacte airco’s wordt de warme condensorlucht afgevoerd met een flexibele luchttransportslang welke uit een op een kier gezet raam wordt gehangen. Op deze wijze wordt enerzijds lucht uit de gekoelde ruimte afgezogen en anderzijds via het geopende raam verse buitenlucht toegevoerd. Aangezien de ruimtes waarin deze compacte airco’s worden ingezet over het algemeen van kleine afmetingen zijn en dus ook weinig personen per m2 huisvesten, is de luchtverversing op deze wijze meestal ruim voldoende om aan de norm van 36-54 m3/u per persoon te voldoen.

Polar Wind 4kW met afvoerslang en afzuigvolume 620m3/u

Andrews Sykes Klimaatverhuur is natuurlijk vooral bekend van de verhuur van de populaire airco’s zoals de PAC22 en PAC60. Deze zogenaamde splitairco’s hebben standaard geen slangaansluitingen en kunnen ook niet in de buitenlucht worden opgesteld. De binnenunit wordt in de te koelen ruimte geplaatst en met een flexibele ontkoppelbare leidingset aangesloten op een buitenunit, die de warmte afvoert. Het is dus juist dat splitairco’s altijd op recirculatie draaien en dus geen verse lucht aanvoeren.

De splitairco’s van Andrews Sykes kunnen eventueel wel in een aangrenzende ruimte buiten een te koelen ruimte worden opgesteld en de gekoelde lucht met geïsoleerde flexibele luchtslangen naar binnen blazen. Mits deze aangrenzende ruimte goed geventileerd is, kan dit in sommige situaties ook een optie zijn om de lucht te verversen.

4 PAC 60S3 van elk 17kW met 8.000m3/u verse lucht toevoer

Staat de airco echter in de ruimte zelf, dan kan altijd extra worden geventileerd door één of meerdere ramen te openen. Zelfs elke 15 minuten op een heel uur de ramen openen geeft een bijkomend ventilatie-effect en is altijd beter dan helemaal niet ventileren.

Verder is het ook mogelijk één of meer kanaalventilatoren bij te plaatsen die verse buitenlucht via een luchtslang naar binnen blazen.  Deze ventilatoren kunnen desgewenst uit het zicht boven het verlaagde plafond worden geplaatst, werken geruisloos en vragen niet meer dan een opening van ø 10 of 15 cm voor de flexibele luchtslang.

Voor meer informatie over deze toepassingen of een advies door één van onze deskundige adviseurs op uw bedrijfslocatie kunt u ons bellen op 0800-15010 of klik hier voor een aanvraagformulier.

Geplaatst in tagged,,,,,,