Verhuur van chillers voor datacentra

Een paar dagen geleden werd Andrews Sykes Klimaatverhuur opgeroepen om te werken aan twee verschillende serverruimtes op 2 sites. Na het uitvallen van de twee betrokken chillers had onze klant behoefte aan een betrouwbare en snelle reactie om de activiteit van de twee datacentra niet te verstoren.

Deze industrie kan snel onomkeerbare gevolgen ondervinden indien dergelijke koelsystemen niet aanwezig zijn. De machines die duizenden stukjes informatie opslaan, kunnen uitvallen door overmatige hitte in de computerruimten. Het behoeft geen betoog dat de reputatie van onze cliënt in het gedrang zou kunnen komen indien een dergelijke situatie zich zou voordoen!

Gelukkig kunnen wij door HVAC-verhuur onmiddellijk reageren en eventuele problemen in verband met temperatuurproblemen in de serverruimten voorkomen. Andrews Sykes Klimaatverhuur heeft vele jaren ervaring en heeft met veel bedrijven in de sector samengewerkt om hun werking veilig te stellen!

 

De aan de klant voorgestelde oplossing

Vanwege de indeling van de twee te koelen locaties werden twee chillers met een koelvermogen van 100 kW geleverd en ter plaatse geïnstalleerd. Een van de eenheden werd op het dak van het gebouw geplaatst en de tweede op de grond, in lijn met de bestaande installaties.

Productkenmerken – 100 kW LT/HP-chiller

 • Eenvoudige en flexibele installatie dankzij snelkoppelingen
 • Zeer lage temperaturen: minimumtemperatuur van -5°C
 • Gemakkelijk aan te sluiten op bestaande koel- en verwarmingssystemen
 • Hoge betrouwbaarheid en efficiëntie. Naleving van alle veiligheidsnormen
 • Grote volumes gekoeld en warm water – Geïntegreerde warmtepomp
 • Laag geluidsniveau, geschikt voor geluidsgevoelige omgevingen
 • Energie-efficiënt en milieuvriendelijk
 • Hijsframe voor eenvoudig vervoer en inzet

 

Neem contact met ons op

Andrews Sykes Klimaatverhuur is beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. Wij kunnen u onze deskundigheid ter beschikking stellen en u een gratis offerte bezorgen, rekening houdend met de bijzonderheden die in uw bestek zijn vermeld.

U kunt ons ook gratis bellen op 0800 15010 ☎️ of direct dit online contactformulier invullen.

Verhuur van indirecte olieverwarming op een schip

Grootschalige maritieme structuren zijn uitgerust met HVAC-systemen om bepaalde delen van de schepen te verwarmen, te koelen of te ventileren. Als deze systemen falen, moet dringend een oplossing worden gevonden die het probleem snel oplost.

Enkele dagen geleden nam deze klant contact met ons op nadat de boiler van een groot schip defect was geraakt. Het verwarmingssysteem was defect geraakt en tijdens de reparatieperiode moest dringend een oplossing worden gevonden. De boiler werd gebruikt om de bemanning warm te houden tijdens transportoperaties.

 

De aan de klant voorgestelde oplossing

Na een telefoontje van onze klant kwamen onze verwarmingstechnici met de ideale oplossing om de kou op het schip tegen te gaan terwijl de oorspronkelijke installatie werd vervangen. Een ID 700 indirecte olieverwarmer met een warmtecapaciteit van 200 kW en een brandstoftank van 2000 liter werden op de scheepsconstructie geplaatst met behulp van een grote kraan.

De klant was opgetogen over de snelheid van de interventie van onze teams! De gehele bemanning die aan boord was gebleven, zal nu van de verwarming kunnen genieten terwijl het schip in het droogdok blijft terwijl de reparaties worden uitgevoerd.

 

Producteigenschappen – ID 700 indirecte olieverwarmer

 • Krachtig en efficiënt, levert 15.000 m3 warme lucht per uur
 • Zeer robuust, geschikt voor moeilijke of slecht geventileerde omgevingen
 • Veilig en betrouwbaar, onderhouden en getest voor elke verhuur
 • Driefasige 400 volt stroomvoorziening
 • Verrijdbare structuur voor eenvoudige verplaatsing indien nodig
 • Kan tot 40 meter worden omgeleid voor luchttoevoer op afstand

 

Neem contact met ons op

Andrews Sykes Klimaatverhuur is beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. Wij kunnen u onze expertise ter beschikking stellen en u een gratis offerte bezorgen, rekening houdend met de bijzonderheden die in uw bestek zijn vermeld.

U kunt ons ook gratis bellen op 0800 15010 ☎️ of direct dit online contactformulier invullen.

Ziekenhuis huurt chiller om onderzoekskamer te beschermen

Een paar dagen geleden kreeg ons verkoopteam een telefoontje van de technisch manager van een ziekenhuis in ons land. Het verzoek om een dringende oplossing werd gedaan naar aanleiding van een defect dat een MRI-scanner dreigde te doen uitvallen.

Om het defect van de koeleenheid van het ziekenhuis aan te pakken, gingen onze technici onmiddellijk na het eerste telefoontje naar de locatie om de specifieke kenmerken van de locatie te beoordelen. Onmiddellijk werd een kant-en-klare oplossing gevonden om de aanhoudende storing op te lossen.

Andrews Sykes Klimaatverhuur biedt een breed scala aan chillers, inclusief hoge capaciteit koeling en gekoeld waterproductie voor alle soorten industrieën. Onze units zijn ontworpen met een laag energieverbruik maar een hoge koelcapaciteit om milieu- en geluidsproblemen aan te pakken. Onze koelinstallaties gebruiken efficiënte en ozonvriendelijke koelgassen. Elke machine wordt gecontroleerd en getest om te voldoen aan de eisen van de verhuursector.

 

De oplossing die werd voorgesteld aan de klant

Minder dan vijf uur na het verzoek van onze klant werd ter plaatse een koelmachine van 50 kW in werking gesteld, zodat de onderzoeksruimte in bedrijf kon blijven.

 

Productkenmerken – 50 kW koelmachine

 • Eenvoudige en flexibele installatie dankzij snelkoppelingen
 • Energie-efficiënt en milieuvriendelijk
 • Laag geluidsniveau, geschikt voor geluidsgevoelige omgevingen
 • Gemakkelijk aan te sluiten op bestaande koelsystemen
 • Grote koelvolumes
 • Robuuste constructie geschikt voor buitenopstelling
 • Hoge betrouwbaarheid en efficiëntie bij koeling in grote ruimten
 • Ideaal voor gebruik bij de verwerking en opslag van diverse producten

 

Contacteer ons

Andrews Sykes Klimaatverhuur is beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. Wij kunnen u onze expertise ter beschikking stellen en u een gratis offerte bezorgen, rekening houdend met de bijzonderheden die in uw aanvraag zijn vermeld.

U kunt ons ook bellen op 0800 15010 ☎️ of direct dit online contactformulier invullen.

Opening van ons tweede magazijn nabij Antwerpen

Omdat de zaken in België zeer goed gaan en de behoefte aan uitbreiding het afgelopen jaar steeds duidelijker werd, kondig ik met groot genoegen de opening aan van een tweede depot – dit keer in Aartselaar, in de provincie Antwerpen.

Dit moderne pand zal van cruciaal belang zijn om onze verdere ontwikkeling in het land te ondersteunen en voldoet aan alle criteria die in onze langetermijnstrategie zijn vastgelegd.

Het depot, dat begin januari officieel werd geopend, is een nieuw gebouw dat prominent is gelegen in een drukke bedrijfszone Lindenbosch langs de A12.

Het werd doelbewust gekozen omwille van de nabijheid van uitstekende transportverbindingen, wat ons het perfecte platform biedt om in te spelen op opportuniteiten in een gebied dat specifiek werd geïdentificeerd als een gebied met veel zakelijk potentieel.

Peter Dillen, algemeen directeur, zei: “We hebben het geluk dat we een enthousiast en gedreven team hebben op onze basis in Aartselaar, en ik heb er alle vertrouwen in dat onze vele klanten in de regio zullen profiteren van het hoge niveau van dienstverlening dat we zullen bieden.

Dit zijn zeer spannende tijden voor ons in België, en ik kijk ernaar uit om toe te zien op onze vooruitgang in 2022 en daarna!”

Adres:
Boomsesteenweg 78 unit 11
2630 Aartselaar

Verwarming én Ontvochtigingscombinatie bij renovatie van legerbasis

Bij renovatie- of bouwwerkzaamheden is het cruciaal dat er goed wordt geanticipeerd op bepaalde omstandigheden tijdens sommigen werkzaamheden, om er voor te zorgen dat alles naar behoren verloopt. Het droogproces van bijvoorbeeld de verf op de materialen is daar één van — er zijn voorzorgsmaatregelen die getroffen moeten worden om onaangename verrassingen te voorkomen.

In de winterperiode variëren de temperaturen vaak en behoort ook de luchtvochtigheid tot een van de aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. En projecten waar dus materialen gedroogd moeten worden, zoals verf bijvoorbeeld, hebben baat bij apparatuur om dit te versnellen.

De kwaliteit van de verf wordt hierdoor niet aangetast, mits er gezorgd wordt voor een adequate thermische omgeving.

Een legerbasis in het oosten van het land contacteerde ons om juist hiermee te assisteren; de droogfase van uitgebreide schilderwerken op de basis.

De oplossing voor de klant

Onze technische staf heeft ruime ervaring met diverse soortgelijke projecten, en onderscheidt zich hiermee van vele van onze directe concurrenten. Het stelt ons team in staat de meest toepasselijke en kost-efficiënte oplossingen voor te stellen. Vanwege de specifieke behoeftes van de locatie werd eerst een elektrische kachel DE 190 geïnstalleerd om de omgeving te verwarmen. Een adequate warmtebron voor dit soort toepassingen is uiterst doeltreffend, én, aangezien dit een elektrische oplossing is, is deze zeer snel te installeren, ondanks een grote verwarmingscapaciteit van 42 kW.

Naast de reeds genoemde elektrische verwarming, was voor deze toepassing ook een ontvochtigingsoplossing nodig. In de ruimte moest een bepaalde relatieve vochtigheidsgraad van maximaal 60% worden gehandhaafd. De oplossing die werd voorgesteld om dit te bereiken was het adsorptie-ontvochtigingstoestel KT 2000. Een adsorptie-ontvochtiger is zeer effectief bij lage temperaturen, en onder deze omstandigheden, de meest gepaste oplossing, die in staat is oppervlakten tot 7.000 m2 te drogen. De kern van de effectiviteit van deze oplossing, is dan ook de combinatie van deze twee units.

Contact

Als de Belgische marktleider in klimaatverhuur staat wij altijd paraat voor u, en beantwoorden wij dan ook graag uw vragen. Voor al uw verwarming-, ontvochtiging-, of drogingsbenodigdheden, kunt u ons gratis bellen op 0800 150 10 ☎️ of direct dit online contactformulier invullen.

2,7 MW Capaciteit: Gemeentehuis benodigd spoedlevering noodverwarming

Een uitgebreid recent project bij een statig gemeentehuis in België. Het complete verwarmingssysteem van dit historische gebouw was defect. De vraag aan ons of wij met spoed een tijdelijke tussenoplossing konden voorstellen.

De uitdaging: het gehele bouw de volgende dag weer verwarmd te krijgen. Een uitdagend, maar voor ons bekend proces, volgde.

In totaal waren er zeven indirect gestookt heaters nodig met een capaciteit van 383 kW per stuk om het gehele overheidsgebouw behaaglijk te verwarmen. Daarnaast hebben we ook meerdere omvangrijke brandstoftanks en de brandstoflevering verzorgd.

Gezien de aanvraag pas laat in de middag binnen kwam, heeft het team tot laat die avond alle toestellen en toebehoren, gereinigd, getest en beschikbaar gesteld. De levering van de brandstoftanks vereiste aanvullend vervoer en er werden ook nog extra trafo’s besteld bij een externe leverancier.

De volgende dag is alles geleverd en correct geïnstalleerd. Aan het eind van de dag hebben wij ook nog extra mazout geleverd om ervoor te zorgen dat het systeem langdurig door kon draaien.

Andrews Sykes helpt overheidsinstellingen al decennia met het onderhouden van verscheidene gebouwen, variërend van gemeentehuizen tot bibliotheken en musea. Wij begrijpen dat de vaste verwarmingsinstallaties in deze gebouwen soms uitvallen of dat onderhoud gepleegd moet worden Ongeacht de situatie, staan wij paraat om u te helpen.

Benieuwd naar meer van onze projecten? Volg ons op LinkedIn voor wekelijkse content over onze meest interessante & recente projecten. Of bel ons op 0800 150 10, wij horen graag van u!

Gigant in de medische wetenschap benodigd replicatie proceskoeling tijdens onderhoud

Proceskoeling is bij veel toepassingen in de medische sector een onontbeerlijke vereiste. Recentelijk contacteerde ons een van de grootste organisaties binnen de medische wetenschap. Het gerenommeerde bedrijf is zowel een servicedienstverlener als ook een producent van hoogwaardig medisch apparatuur voor tal van verschillende sub-sectoren. Daaronder vallen ook omgevingsgevoelige producten zoals eiwitten, infusen en bijvoorbeeld bouwstoffen voor vaccins.

Voor de productie van dit soort bio-organisch materiaal, maar ook chemische farmaceutische productie, zijn zeer specifieke omgevingseisen met betrekking tot temperatuur en luchtvochtigheid van kracht. Hooggespecialiseerde koeling is daarom een absolute must.

De bestaande koelingsmachines van het bedrijf moesten een rigoureus onderhoudsproces doorlopen. Om tegelijkertijd de machines te onderhouden, én het productieproces niet stil te moeten zetten, werd Andrews Sykes gevraagd een adequate tijdelijke proceskoeling oplossing voor te stellen. Proceskoeling voor de medische sector is een industrietak, waar wij over meerdere decennia het privilege hebben gehad om veel ervaring in op te kunnen doen.

We hebben een van onze grootste proceskoeling chillers van 550 kW in combinatie met een warmtewisselaar, via flexibele leidingen aan het bestaande systeem van het gebouw van de organisatie kunnen aansluiten, en de exact benodigde omgevingsomstandigheden kunnen repliceren.

De koudwatermachine zal uiteindelijk een aantal maanden op locatie blijven koelen, totdat het onderhoud van de gebouweigen apparatuur voltooid is. Heeft u vragen over dit project of wilt u meer weten over onze expertise in de farmaceutische sector? Bel ons onder 0800 150 10 of click hier voor meer informatie.

Noodkoeling in vorm van proceschiller bewaart ontbijtgraanproducent van stillegging

Andrews Sykes onderhoud al een lange tijd een nauwe samenwerking met de voedingsmiddel- en drankenindustrie en levert met regelmaat apparatuur aan enkele van de grootste namen in deze industrie. Met name productieprocessen gaan vaak gepaard met zeer specifieke eisen op het gebied van koelen en vriezen.

Onlangs werd een beroep gedaan op onze expertise door een erkende koelspecialist, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van apparatuur bij een van de grootste ontbijtgraanproducenten van het land.

De industriële voedselverwerking-koelers van de klant vervullen een kritieke rol door warmte aan productiemachines te onttrekken en ervoor te zorgen dat het graan volgens zeer nauwkeurige specificaties op de juiste manier wordt gekoeld.

Deze watergekoelde chillers gebruiken water van een plaatselijke koeltoren en hebben naast hun energiebesparende eigenschappen, over het algemeen, een lange levensduur. Toen een van deze hoge-capaciteit koelers defect raakte, zorgde dit voor een volledig onverwachte vermindering van de koelcapaciteit en vormde dit een noodsituatie waar onmiddellijke actie vereist was.

De klant was zich bewust van onze servicecapaciteit en onze reputatie om snel te kunnen schakelen in noodgevallen, en benaderde ons op zoek naar een vervangende unit die dezelfde capaciteit kan leveren als de defecte koelmachine. De aanvraag kwam vrijdagnacht binnen en in de vroege uren van zaterdagochtend hebben wij een 250 kW chiller bij de fabriek geleverd en geïnstalleerd.

Ondanks de verwachting van de klant, dat de productie zou moeten worden stilgelegd — of op zijn minst sterk zou moeten worden gereduceerd — konden deze zorgen gelukkig snel worden weg genomen en kon de fabriek bewaard worden van een stillegging.

Onder de loep: Onze nieuwe series duurzame chillers!

Een aantal weken geleden presenteerde Andrews Sykes met trots de nieuwste chiller in het assortiment — de 550 kW Series 2! Deze nieuwe koudwatermachine is op allerlei vlakken aanzienlijk verbeterd zoals energie-efficiëntie, flexibiliteit, geluidsniveau en compactere afmetingen — maar heeft vooral met oog op duurzaamheid beduidende verbeteringen ondergaan door de omschakeling te maken naar R32 koelgas. In dit artikel verkennen we vooral dat aspect in meer detail.

De nieuwe duurzame chiller is voorzien van betrouwbare shell & tube verdampers en uitgerust met variabel instelbare circulatiepompen, waardoor ze beter in balans kunnen worden ingeregeld op het bestaande leidingwerk van de gebruiker. Verder is het geluidsniveau verder naar beneden gebracht door het compressorcompartiment nog beter te isoleren.

De nieuwe microchannel condensorcoils vormen samen met de axiale EC-motoren en 6 scroll compressoren voor een aanzienlijke energiebesparing waardoor volstaan kan worden met een lagere aansluitspanning. Een gemiddeld verbruik van 143 kW/u. is zeker een aanzienlijke verbetering.

Op vlak van duurzaamheid is deze nieuwe machine er ook aanzienlijk op vooruit gegaan. Tot voor kort werkten veel van dit type machines met R410A-gas. Bij dit type koelgas heerst aanzienlijk meer kans op een bijdrage aan het broeikaseffect, dan wat nu een algemeen gebruikt alternatief is, namelijk R32. De redens hiervoor zijn dat R32 minder giftig en minder ontvlambaar is. Daarnaast heeft het een hogere energie-efficiëntie, heeft het geen ozonafbrekend vermogen en vereist het minder volume koelmiddel per kW dan de alternatieve koelgassen.

Door dit nieuwe generatie koelmiddel te gebruiken maken we onze toonaangevende apparatuur nog aantrekkelijker voor bedrijven die zich bewuster willen zijn van hun ecologische voetafdruk.

Met een aanzienlijk lager energieverbruik per uur dan vergelijkbare machines die elders verkrijgbaar zijn, is de 550kW-serie 2 geschikt voor een breed scala aan alledaagse toepassingen, waaronder opslagfaciliteiten, de gezondheidszorg, hotels, datacenters, raffinaderijen en nog veel meer.

De unit kan temperaturen verlagen tot wel -5⁰C, en dankzij de stille werking en het robuuste chassis, kan de unit onopvallend worden ingezet in drukke, commerciële, of industriële omgevingen.

General Manager Peter Dillen licht de beweegredenen achter de introductie van de koelmachine toe: “In een tijd waarin bedrijven begrijpelijkerwijs overal waar mogelijk willen besparen, zijn we erg blij dat we een unit kunnen aanbieden met meer capaciteit tegen lagere bedrijfskosten.”

“Energie-efficiëntie is natuurlijk een belangrijke overweging bij zo ongeveer alles wat we doen, dus het is geweldig dat onze klanten kunnen profiteren van een grotere kosteneffectiviteit en tegelijkertijd hun CO2-voetafdruk kunnen verkleinen.

“De introductie van deze unit die R32 gebruikt met een GWP van 675 – ongeveer 30% lager dan R410A – geeft onze klanten een efficiënte koelmachine die minder kost om te gebruiken.”

Om onze nieuwe 550kW Series 2 chiller te huren, of voor meer informatie over een van onze andere producten of diensten, bel ons vandaag nog op 0800 15010.

24/7 service bij pannes & noodsituaties 

Tijdelijke koeling houdt datacenter online tijdens systeemupgrade

Datacenters en serverruimten behoren tot sommigen van de meest temperatuurgevoelige toepassingen die er zijn. Zodoende, is een goed werkend klimaatregelingssysteem van uitermate hoog belang in de ICT.

Dit betekent dat er regelmatig onderhoud moet worden uitgevoerd, waaronder het regelmatig vervangen van filters en het spoelen en reinigen van afvoeren en andere componenten. Veel van dit soort koelsystemen bestaan ook uit eenheden van het ‘type DX’ (directe expansie), die werken door de binnenruimte te koelen met behulp van gecondenseerde koelvloeistof. Maar ook deze moeten van tijd tot tijd worden vervangen, om de levensduur en prestaties van het vast geïnstalleerde airconditioningsysteem te handhaven. Zo ook in het geval van dit recent project.

Eerder deze maand nam een wereldwijd gevestigde technologiedienstverlener contact met ons op voor levering en installatie van een tijdelijke koelinstallatie, terwijl hun DX-eenheden buiten bedrijf werden gesteld. Dit zo snel mogelijk te verzorgen, was de hoogste prioriteit voor de klant omdat bezorgdheid bestond over de mogelijke kwetsbaarheid van hun UPS (Uninterruptible Power Supply)  voorziening tijdens het onderhoud van de DX-eenheden.

De klant schatte dat deze tijdelijke airconditioningoplossing een totaal van 12 weken nodig zou zijn; de geschatte tijdsduur die naar verwachting nodig zou zijn om de nieuwe ‘DX-eenheden’ te verkrijgen en te installeren.

Onze technici waren zich bewust van de waarschijnlijke gevolgen van een mogelijke storing of defect door een schift in de binnentemperaturen, en reageerden onmiddellijk door zes van onze PAC 60 split-type airco units op de locatie van de klant nabije Brussel te leveren.

Ondanks de tijdgevoelige aard, en de specifieke voorwaarden die dit project stelde, voldeed de voorgestelde installatie aan de verwachtingen. Zodanig zo, dat er al plannen zijn om een soortgelijke oplossing te verzorgen voor een ander datacenter op dezelfde locatie.