U Bent Hier > Home > Blog

Andrews Sykes verwarmt appartementencomplex in Molenbeek

Tijdens de ijzige periode in de laatste week van februari en de eerste de eerste dagen van maart zakten de temperaturen lokaal tot -9°C – zulke vriestemperaturen voelen aan als -15°C tot -18°C.

Op een van deze koude dagen raakte de bestaande verwarmingsketel in een appartementencomplex defect. De herstelprocedure zou enige tijd in beslag nemen, waardoor
de beheerder – een van de grootste landelijke energiemaatschappijen – contact opnam met Andrews Sykes.

De defecte ketel bevond zich op de zesde verdieping, waardoor de plaatsing van een vervangketel niet vanzelfsprekend was. Dankzij de jarenlange ervaring van onze gespecialiseerde techniekers kon Andrews Sykes meteen de gepaste oplossing leveren.

Wij installeerden een KH 520 TA ketelhuis van 520 kW aan het complex. Dit type ketelhuis werd speciaal ontworpen om buiten opgesteld te worden; de ketel zelf bevindt zich in een anti-vandalisme container.
Omdat de aansluiting voor de bestaande verwarmingsinstallatie zich bovenaan het gebouw bevond moesten de verwarmingsdarmen 18 meter omhoog en vervolgens 10 meter naar binnen.

Binnen 4 uur na de oproep hadden alle bewoners van het gebouw weer beschikking tot verwarming en warm water. Zo kon Andrews Sykes de verantwoordelijke leverancier en de bewoners van het gebouw behoeden voor de gevolgen van ijskoude winterse temperaturen.

Indien u graag meer te weten komt over hoe uw bedrijf gebruik kan maken van onze snelle dienstverlening en gespecialiseerde toestellen en techniekers, kan u steeds terecht op onze website www.andrewssykes.be/nl/ of staan onze specialisten u graag te woord op het nummer 0800 15010.

Geplaatst in tagged,,,,

Andrews Sykes levert ketelhuizen aan Olympisch Stadion

Het voorbije weekend vond bij onze noorderburen na de Olympische spelen het WK Allround Schaatsen plaats in het Olympisch Stadion. Deze wedstrijd lokt duizenden toeschouwers en supporters vanuit alle werelddelen. Om aan de hoogste eisen te voldoen, dient deze outdoor ijsbaan volledig waterpas te liggen en spiegelglad en schoon te zijn zodat de schaatsbaan veilig is en de kansen voor iedere deelnemer gelijkliggen.

Om dit spiegeleffect te bekomen moest het bijwerken van het ijs vóór de uitvinding van de ijsdweilmachine handmatig gebeuren, wat vele uren werk vergde.
Hedendaags duurt dit dankzij deze machine slechts een kwartier, waardoor deze overal ter wereld worden gebruikt.
De machine schraapt eerst een laagje van het ijs af en sproeit er vervolgens een dunne laag warm water overheen dat in de oneffenheden van de baan vloeit en een gladde baan oplevert.

In dit geval werd een toestel van Zamboni – de grootste producent ter wereld – gebruikt.

Wij leverden net zoals bij de voorbije editie twee boilers om de ijsveegmachine van warm water te voorzien. Er werden een ketel van 300 kW en een ketel van 520 kW geleverd, welke beiden werken op mazout en zijn opgebouwd in een veilige container die makkelijk met een vrachtwagen en kraan kan worden geleverd op iedere locatie in de Benelux.

Dankzij onze krachtige verwarmingsketels kon er voldoende warm water worden voorzien voor de optimale werking van de ijsdweilmachine en konden de toeschouwers een fantastische editie van het WK Allround Schaatsen bezichtigen.

Andrews Sykes levert al jarenlang klimaatcontroletoestellen aan sportevenementen in heel de Benelux en specialiseert zich in verschillende specifieke sectoren. Voor meer informatie kan u steeds terecht bij een van onze specialisten die u met plezier te woord staat
op het nummer 0800 15010.

Geplaatst in tagged,,,

Andrews Sykes verwarmt nieuwbouw appartementsgebouw

In België worden ieder jaar duizenden nieuwe woningen opgeleverd en dit aantal stijgt jaarlijks. Vele hedendaagse woningen zijn het resultaat van nieuwbouwprojecten in en rond steden zoals Antwerpen en Gent en zijn in handen van makelaars en projecteigenaars.
Ieder nieuwbouwproject heeft een eigen aanpak nodig omdat de omstandigheden steeds kunnen variëren.

Zo werden en twee nieuwe appartementsgebouwen geplaatst van vijf en negen verdiepen.
Deze waren samen goed voor maar liefst 56 appartementen die allemaal betegeld moesten worden.
Een van onze techniekers kwam ter plaatse om de benodigdheden te berekenen en de best mogelijke oplossing voor te stellen.
Wij plaatsten op het dak van het eerste gebouw een ID450 dieselheater met een hogedrukventilator die 22 appartementen over vijf verdiepen verwarmde.
Voor het tweede gebouw werd hetzelfde type heater gebruikt, al moesten daar maar liefst 34 appartementen over negen verdiepingen worden verwarmd.

Omdat deze krachtige heaters van brandstof moeten worden voorzien plaatsten wij twee IBC-tanken op het maaiveld naast de gebouwen. De brandstof werd via gewapende leidingen door middel van speciale opvoerpompen naar de kachels op het dak gestuwd.

Door de kachels aan te sluiten op het ventilatiesysteem werden alle vertrekken naar 12°C gebracht, wat de eis van de bouwkundige aannemer was. Hierdoor konden de tegelzetters ongestoord doorwerken aan de keukens en de badkamers in de woningen.
Ook de spack-spuiters konden zo een mooie, droge witte woning opleveren.

Dit is was een bedrijfszekere oplossing met minimale verbruikskosten en kan zeer makkelijk worden toegepast bij dergelijke projecten. Indien u ook toestellen nodig hebt bij uw project of een andere vraag hebt, kan u steeds terecht op ons gratis nummer 0800 15010.
Een van onze specialisten zal u direct te woord staan.

 

Geplaatst in tagged,,,

Drogen van anhydrietvloeren

Steeds regelmatiger wordt de anhydriet gietvloer als dekvloer toegepast in de plaats van traditionele zandcement dekvloeren die nog handmatig gesmeerd worden.
Anhydriet is niet alleen een stuk arbeidsvriendelijker, maar bestaat ook deels uit
een gerecycleerd gipsbindmiddel (rogips).
Dit product komt vrij bij de zuivering van rookgassen van kolencentrales.

Dankzij de anhydriet gietvloer kunnen snel grote oppervlakken worden aangebracht.
Afhankelijk van de soort afwerking van deze vloer moet echter veel aandacht worden besteed aan het droogproces.
Indien de vloer niet tijdig gedroogd wordt kan de opleveringsdatum in het gedrang komen.
Dit zou veel geld kunnen kosten aan de betrokken partijen.

Zo vereist linoleum vloerbedekking van de ondervloer een vochtgehalte van maximaal 0,5% en dat vraagt om de juiste aanpak. Uit een vloer van bijvoorbeeld 1.000m² met een dikte van 3cm moet ongeveer 6.000 liter overtollig vocht verdampen.

Andrews Sykes is gespecialiseerd in het versneld drogen van anhydrietvloeren en beschikt daartoe over een grote hoeveelheid bouwdrogers, ventilatoren, heaters en mobiele CV-ketels.
De snelste resultaten boekt u in het bijzonder met KH22 CV-ketels. Al zeven dagen na het aanbrengen van de vloer kan het stookprotocol worden gestart en wordt de vloer in een paar dagen tijd stapsgewijs drooggestookt.

Voor advies op uw locatie kunt u contact opnemen met een van onze klimaatspecialisten op het nummer 0800 15010.
Zij zullen u met plezier te woord staan en kunnen gratis uw site bezoeken zodat u steeds de beste service krijgt.

Geplaatst in tagged,,,,

De snelste 24/7 klimaatverhuur service van het land

Waar en wanneer u ook verwarming, ketelhuizen, bouwdrogers, airconditioning of andere klimaatcontroletoestellen nodig heeft – Andrews Sykes heeft voor bijna iedere sector en iedere toepassing een gepaste oplossing voorradig.

Door onze jarenlange specialisatie in verschillende sectoren zoals bouw, petrochemie, industrie, gezondheidszorg en overheid, kunnen wij zeer snel reageren op oproepen van iedere klant.
Vele van deze aanvragen benodigen dringende oplossingen bij calamiteiten of andere noodsituaties zoals het uitvallen van een elementair verwarmingssysteem binnen een productielijn.

Vele bedrijven in de bouwsector beroepen zich op klimaatverhuur voor het versnellen van droogprocessen en het voorkomen van schade aan temperatuur- en vochtgevoelige materialen.
Voor al deze toepassingen biedt Andrews Sykes op maat gemaakte oplossingen die binnen bijna ieder budget passen.

Omdat wij weten hoe belangrijk het is dat bedrijven snel een betrouwbare oplossing nodig hebben die 24/7 dag en nacht kan worden geleverd zodat de productiviteit optimaal blijft, bieden wij een unieke dienstverlening bestaande uit de volgende punten:

  • 24/7 Telefonisch bereikbaar
  • Direct contact met een specialist
  • Levering binnen 4 uur, dag en nacht
  • Installatie en transport door onze eigen monteurs
  • - Inclusief noodstroomvoorziening
  • - Onze snelheid wordt beoordeeld met een 9,7/10

Zo leverden wij vorige week nog drie ketelhuizen van 270 kW binnen 4 uur aan een bouwwerf in Nederland. Zij hadden dringend nood aan een betrouwbare oplossing voor het verwarmen van het volledige bouwproject.
De ketels werden aangesloten op de interne systemen van drie verschillende gebouwen met ieder 12 appartementen.
Op deze manier konden de bouwvakkers bij comfortabele temperaturen verder werken en moesten er geen elektrische kachels worden ingezet om de droogtijden van de vloeren en wanden te versnellen.

Door de snelle levering van deze ketelhuizen konden zij de werken meteen verderzetten en werden hoge elektriciteitskosten vermeden.
Omdat nadien ook vloeren moesten worden aangelegd werd de huurperiode verlengd en aangevuld met een ID700W mazout gestookte heater zodat ook stucwerken konden worden versneld.

Het bedrijf maakte ook gebruik van onze brandstofbeheerdienst. Hierbij leverden wij brandstof naargelang het verbruik zodat de aannemer zich geen zorgen hoefde te maken over de optimale werking van het verwarmingssysteem.
De toestellen waren elk voorzien van een eigen IBC-tank die via een gewapende leiding mazout brandstof naar de verwarmingsunits voerde.

Indien u ook informatie wil over het huren van verwarming of andere klimaatcontrolesystemen zoals deze boilers, dan kan u steeds bij ons terecht op het nummer 0800 15010 waar u direct in contact komt met een hoogopgeleide specialist.
Indien u dit wenst kan een van onze specialisten gratis uw site bezoeken om de benodigde capaciteit en de beste oplossing te berekenen, zo krijgt u steeds de best mogelijke dienstverlening.

Geplaatst in tagged,,,,

Appartementen tijdig opgeleverd dankzij Andrews Sykes verwarming

Deze winter huurde een van de grootste aannemers van het land bij ons een ID700TA indirect gestookte olie heater die op het dak van een appartementenblok werd geplaatst en van daaruit door middel van een slimme oplossing warme en droge lucht door luchtslangen via het aanwezige ventilatiekanaal van de 30 appartementen in het gebouw blies.

De kachel in kwestie werd voorzien van mazout via gewapende olieleidingen waardoor olie naar boven werd gepompt vanuit een IBC-tank die beneden naast het gebouw stond opgesteld. Deze oplossing had als groot voordeel dat er geen apparatuur in de appartementen hoefde te staan en er dus meer vrije bewegingsruimte beschikbaar was dan het geval zou zijn met een andere oplossing. Daarbij was er ook maar één elektrische voeding nodig voor de heater op het dak.

Onze verwarmingsoplossing zorgde ervoor dat de geplande werken geen vertragingen opliepen en dat schade door vocht werd uitgesloten.
Door deze aanpak kon ook aanzienlijk op de energiekosten worden bespaard omdat alle 30 appartementen tegelijkertijd werden verwarmd vanuit een centrale luchtbehandeling.

Wij leveren zeer regelmatig verwarmingstoestellen aan bouwprojecten en bijna altijd zijn er specifieke omstandigheden waar rekening mee dient te worden gehouden. Door onze jarenlange ervaring in verwarming voor allerhande projecten en toepassingen kunnen wij garanderen dat wij steeds binnen 4 uur na uw aanvraag de meest gepaste oplossing leveren en installeren. Voor meer informatie, bel nu 0800 15010.

Geplaatst in tagged,,,

Museum huurt boiler bij Andrews Sykes voor archieven

In het noordoosten van het land kwam een grote archiefruimte van een museum in de problemen door het uitvallen van de bestaande verwarming. Wanneer zulke ruimten vol belangrijke documenten te sterk afkoelen kunnen er verschillende problemen ontstaan. De lucht wordt te koud, waardoor condensatie ontstaat en papieren documenten beschadigd kunnen geraken en zelfs aangetast kunnen worden door schimmel. Daarom is het belangrijk dat de luchttemperatuur voldoende warm blijft en temeer tijdens de winter.

Een andrews Sykes verwarmingsspecialist kwam ter plaatse op vraag van de installateur die de het bestaande toestel diende te vervangen. Onze technieker voerde een grondige inspectie van de locatie uit om de klant zo goed mogelijk naar de beste oplossing te kunnen begeleiden.

In dit geval bleek de ideale tijdelijke vervangoplossing onze KH100S2 te zijn. Dit is een ketelhuis van 100kW die temperaturen tot 75°C kan bereiken en makkelijk kan worden aangesloten op bestaande systemen door middel van verbindingsslangen. Dit type van ketelhuizen werkt op diesel of gas via een externe brandstoftank en kan probleemloos intensief worden gebruikt.

Indien u ook een verwarmingsprobleem heeft of meer informatie wil over het huren van verwarming, boilers of ketelhuizen voor allerlei toepassingen, bel dan nu naar 0800 15010 om direct met een specialist te spreken of klik hier om een gratis offerte via onze website aan te vragen.

Geplaatst in tagged,,,,,

School verwarmd door Andrews Sykes ketelhuizen

Toen in november de temperaturen kouder werden, raakten de bestaande ketels van een school in Limburg defect. Hierdoor moesten zij meteen naar een oplossing zoeken zodat de lessen konden blijven doorgaan. Het is namelijk niet enkel schadelijk voor de gezondheid, maar ook verboden om kinderen onder te brengen in onverwarmde lokalen.

Een van onze gespecialiseerde techniekers kwam meteen nadat de schooldirecteur ons contacteerde ter plaatse en berekende dat een vermogen van 790 kW moest worden geleverd om in alle getroffen lokalen de gewenste temperatuur te bereiken.

Binnen 4 uur na de aanvraag werden een KH520TA en een KH270TA geleverd; samen zijn deze goed voor 790 kW. Beide ketelhuizen werden buiten de school en buiten bereik van kinderen opgesteld en aangesloten aan het bestaande verwarmingsnet. Op deze manier konden alle lokalen op een normale manier worden verwarmd zonder dat leerlingen iets ongewoons merkten.

Het verhuurpakket bleef al sinds november ter plaatse en wordt nu nog steeds gebruikt tot de bestaande boilers kunnen worden vervangen. De directie liet al weten zeer tevreden te zijn over onze oplossing en zou bij een gelijkaardige situatie in de toekomst zeker weer contact met ons opnemen.

Geplaatst in tagged,,,,

Andrews Sykes verwarmt bouwproject voor nieuw zorgcentrum

In het oosten van het land wordt momenteel een nieuw zorgcentrum gebouwd met als doel om een echte thuisomgeving te creëren voor de toekomstige bejaarde inwoners.
Er zullen zowel verpleegkundigen als zorgverleners dag en nacht in de weer zijn met het welzijn van een groeiende groep Limburgse ouderen.

De zorg die de toekomstige bewoners zullen krijgen zal erg vergelijkbaar zijn met thuiszorg, dit om het thuisgevoel te bevorderen.
Iedere bewoner zal een individuele behandeling genieten die volledig is aangepast op hun persoonlijke leefritme.
Zo kan het verzorgend personeel een goede band met de bewoners opbouwen en kan er meteen worden gereageerd op ongemakken of gezondheidsproblemen.
De huiselijke sfeer heeft ook een positieve invloed op de geestelijke gezondheid van bejaarde mensen en kan de ervaring van het ouder worden sterk verbeteren.

Het project werd bijna een jaar geleden opgestart en de gebouwen bevinden zich nu in de laatste stadia voor ze kunnen worden ingericht en in gebruik kunnen worden gesteld.


Enkele maanden geleden leverden wij een KH300TA Ketelhuis van 300 kW dat in een vroeg stadium al werd aangesloten op het interne vloerverwarmingssysteem zodat het gehele bouwproces versneld kon verlopen. Er werd namelijk tijdens de winter doorgewerkt en hierdoor ontstond er geen stagnatie door kou en vocht en werden ook de bouwvakkers behaaglijk verwarmd. Dit was een extra motivatie om de werken gestaag voort te zetten.

Ons ketelhuis blijft aanwezig tot er een vast systeem in het gebouw wordt geïnstalleerd dat de vloerverwarming en het warmwatersysteem kan overnemen.

U kan voor meer informatie over ketelhuizen terecht bij een van onze specialisten op het nummer 0800 15010 of u kan steeds meer lezen op onze website www.andrewssykes.be.
Indien u ook een gelijkaardig of uitdagend project hebt en wil bespreken of een huuroplossing voor u de beste uitkomst zou bieden, dan staan wij u graag te woord.
U kan ook steeds gratis een bezoek van een gespecialiseerde technieker vragen om een volledig op maat ontworpen oplossing te bespreken.

Geplaatst in tagged,,,

Hoe efficiënt waterschade tot een minimum te beperken

Na de kerstvakantie werden wij gecontacteerd door een school. Voor de duur van de vakantie had een lek in een warmwatertank enorme waterschade veroorzaakt en moest snel worden ingegrepen.

Een van onze technici bezocht het gebouw en wist de installatie van een DH150 condensatiedroger aan te bevelen. De DH150 is uiterst geschikt voor dit soort situaties omdat het is uitgerust met een geïntegreerde pomp voor volledig autonome werking.

De getroffen lokalen waren in geen tijd droog, waarna de nodige herstellingen konden worden uitgevoerd. De directeur van de school was uiterst tevreden met onze efficiënte oplossing.

Andrews Sykes Klimaatverhuur is dé expert in ontvochtiging en kan praktische oplossingen bieden in het geval van waterschade. Wij bieden speciale combinatiepakketten bestaande uit luchtontvochtigers, ventilatoren en mobiele verwarmingstoestellen die uw bedrijfsruimtes meteen drogen. Voor meer informatie bel 0800 15010.

Geplaatst in tagged,,,,