Onder de loep: Onze nieuwe series duurzame chillers!

Een aantal weken geleden presenteerde Andrews Sykes met trots de nieuwste chiller in het assortiment — de 550 kW Series 2! Deze nieuwe koudwatermachine is op allerlei vlakken aanzienlijk verbeterd zoals energie-efficiëntie, flexibiliteit, geluidsniveau en compactere afmetingen — maar heeft vooral met oog op duurzaamheid beduidende verbeteringen ondergaan door de omschakeling te maken naar R32 koelgas. In dit artikel verkennen we vooral dat aspect in meer detail.

De nieuwe duurzame chiller is voorzien van betrouwbare shell & tube verdampers en uitgerust met variabel instelbare circulatiepompen, waardoor ze beter in balans kunnen worden ingeregeld op het bestaande leidingwerk van de gebruiker. Verder is het geluidsniveau verder naar beneden gebracht door het compressorcompartiment nog beter te isoleren.

De nieuwe microchannel condensorcoils vormen samen met de axiale EC-motoren en 6 scroll compressoren voor een aanzienlijke energiebesparing waardoor volstaan kan worden met een lagere aansluitspanning. Een gemiddeld verbruik van 143 kW/u. is zeker een aanzienlijke verbetering.

Op vlak van duurzaamheid is deze nieuwe machine er ook aanzienlijk op vooruit gegaan. Tot voor kort werkten veel van dit type machines met R410A-gas. Bij dit type koelgas heerst aanzienlijk meer kans op een bijdrage aan het broeikaseffect, dan wat nu een algemeen gebruikt alternatief is, namelijk R32. De redens hiervoor zijn dat R32 minder giftig en minder ontvlambaar is. Daarnaast heeft het een hogere energie-efficiëntie, heeft het geen ozonafbrekend vermogen en vereist het minder volume koelmiddel per kW dan de alternatieve koelgassen.

Door dit nieuwe generatie koelmiddel te gebruiken maken we onze toonaangevende apparatuur nog aantrekkelijker voor bedrijven die zich bewuster willen zijn van hun ecologische voetafdruk.

Met een aanzienlijk lager energieverbruik per uur dan vergelijkbare machines die elders verkrijgbaar zijn, is de 550kW-serie 2 geschikt voor een breed scala aan alledaagse toepassingen, waaronder opslagfaciliteiten, de gezondheidszorg, hotels, datacenters, raffinaderijen en nog veel meer.

De unit kan temperaturen verlagen tot wel -5⁰C, en dankzij de stille werking en het robuuste chassis, kan de unit onopvallend worden ingezet in drukke, commerciële, of industriële omgevingen.

General Manager Peter Dillen licht de beweegredenen achter de introductie van de koelmachine toe: “In een tijd waarin bedrijven begrijpelijkerwijs overal waar mogelijk willen besparen, zijn we erg blij dat we een unit kunnen aanbieden met meer capaciteit tegen lagere bedrijfskosten.”

“Energie-efficiëntie is natuurlijk een belangrijke overweging bij zo ongeveer alles wat we doen, dus het is geweldig dat onze klanten kunnen profiteren van een grotere kosteneffectiviteit en tegelijkertijd hun CO2-voetafdruk kunnen verkleinen.

“De introductie van deze unit die R32 gebruikt met een GWP van 675 – ongeveer 30% lager dan R410A – geeft onze klanten een efficiënte koelmachine die minder kost om te gebruiken.”

Om onze nieuwe 550kW Series 2 chiller te huren, of voor meer informatie over een van onze andere producten of diensten, bel ons vandaag nog op 0800 15010.

24/7 service bij pannes & noodsituaties