U Bent Hier > Home > Blog > Nieuws > Lockdown & Versoepeling: Wat is de invloed op veilig huren van apparatuur?

Lockdown & Versoepeling: Wat is de invloed op veilig huren van apparatuur?

Het grootste aantal maatregelen van de overheid met betrekking tot Covid-19 blijven zeker tot en met 18 Mei in ons land van kracht. Toch zijn er de laatste weken een aantal lichtpuntjes. Minder infecties, minder IC-opnames en lagere aantallen sterfgevallen — tekenend dat de inspanningen die wij allemaal moeten verduren effect hebben. Deze vooruitgang leidt tot een aantal versoepelingen van de actuele corona maatregelen, en is hopelijk het begin van het einde.

Alle winkels (met uitzondering van restaurants, cafés en kappers) mogen sinds 11 Mei weer open. Het dragen van een mondkapje of soortgelijk mondmasker is verplicht in het openbaar vervoer voor reizigers boven de 12 jaar. Thuiswerken blijft verder de norm. Er mag ook weer meer buiten gesport worden. In gezinsverband, of met maximaal 2 personen mag samen buiten gesport worden.

Vanaf 18 Mei komt de geleidelijke opening van basisscholen en middelbare scholen voor een beperkt aantal leerjaren (3 van de 6 met voorrang voor de laatste en eerste jaren) en in kleinere klassen van maximaal 10 leerlingen. Stoffen maskers zijn verplicht voor leraren en studenten.

Verdere mogelijke versoepelingen binnenkort zijn het heropenen van kapperszaken en andere contactberoepen. Kleine familiebezoeken kunnen wellicht ook weer plaatsvinden en ook musea openen wellicht vanaf 18 Mei weer hun deuren.

Ook werd recentelijk bericht over het heropenen van delen van de horeca maar sowieso niet eerder dan 8 Juni en dan alleen onder strenge voorwaarden.

Naar verwachting zullen ook meer en meer bedrijven en andere ondernemingen hun commerciële activiteiten weer oppakken. Maar hoe ziet dat dan met de veiligheid eruit?

Mogelijke spelregels

Het is waarschijnlijk dat in de nabije toekomst de versoepeling en heropening van meer en meer handelsbedrijven, gepaard zullen gaan met strengere hygiëne voorschriften. Bijvoorbeeld, vele van de regels die we al kennen, zoals de 1.5 m afstand houden, geen fysiek contact en het doorgaans desinfecteren en het dragen van een mondkapje of mondmasker.

Bij grotere bedrijven zal over de stroom van personeel, klanten en andere belanghebbenden goed moeten worden nagedacht. Bijvoorbeeld door te werken in kleinere groepen, mensen gespreid te houden en vaak schoon te maken. Deze regels zullen streng zijn, maar noodzakelijk om een tweede golf van infecties te voorkomen.

Hygiëne van ruimtes en machines

Bij het heropenen zal zonder twijfel veel gebaseerd zijn op sanitaire voorschriften en het ontsmetten van zowel ruimtes, als ook de producten die met klanten in aanraking kunnen komen.

Dit is ook relevant voor ons bij Andrews Sykes. We hebben intern een uitgebreid plan opgesteld om de veiligheid van ons personeel en onze cliënten te garanderen. Onze publieke ruimtes zullen tweemaal daags grondig worden schoongemaakt en onze apparatuur wordt voor en na levering grondig gereinigd.

Andrews Sykes heeft 6 vestigingen in de Benelux en beschikt over eigen wagenpark

De zomer en stijgende temperaturen

In de zomer zijn Airco systemen ook in het bedrijfsleven onmisbaar geworden — zij het voor het koel houden van personeel of de productielinies. Maar wat doen bedrijven zonder airconditioning systeem? Of als bestellingen vertraagd of uitgesteld zijn?

De pandemie en de lockdown hebben alle productieniveaus beïnvloed, van de levering van grondstoffen tot aan de producenten van eindprodukten. Helaas kunnen zelfs degenen die apparatuur ruim van tevoren hebben besteld de mogelijkheid van vertragingen bij de levering niet uitsluiten.

Onze verhuuroplossingen kunnen in deze situatie alle bedrijven en ondernemingen te hulp schieten. Of het nu voor een week of voor het hele seizoen is, we kunnen aan uw behoeften voldoen dankzij onze grote voorraad aan draagbare en krachtige airconditioners (HPAC), chillers en luchtbehandelingsunits.

Onze toeleveringsketen is door de coronacrisis niet geraakt omdat wij al vroeg in het jaar onze voorraden opgeschroefd hebben. Of het nu gaat om comfortkoeling voor personeel, airconditioning met grote capaciteiten voor grote ruimtes en productielijnen, of gekoelde watervoorziening voor industriële processen … we zijn er zeker van dat we kunnen helpen.

Onze huurvloot

Al ruim 50 jaar is Andrews Sykes toonaangevend als specialist in de verhuur van koelmachines en airconditioners. Ons aanbod omvat duizenden units en modellen die zijn aangepast aan elke behoefte: van draagbare airconditioners tot hoge-capaciteitsapparatuur (HPAC), met koeloplossingen van enkele kilowatts tot meerdere megawatts.

Dankzij jarenlange ervaring in verschillende projecten van elke omvang, hebben wij de expertise opgebouwd, om aan de diverse eisen van uiteenlopende sectoren te kunnen voldoen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0800 15 010 of stuur ons een online offerteaanvraag. Onze experts adviseren u graag vakkundig en snel de beste oplossing op maat voor uw project te vinden.

Kraanwagens bezorgen ook grote koelmachines door de gehele Benelux
This article was posted in Nieuws, Uncategorized and tagged , , . Both comments and trackbacks are closed.