U Bent Hier > Home > Blog > Airconditioning > Tijdelijke HVAC installaties te huur als noodvoorziening

Tijdelijke HVAC installaties te huur als noodvoorziening

Het Coronavirus dwingt gezondheidsinstanties er toe meer tijdelijke structuren in gebruik te nemen om zo meer opvangcapaciteit te creëren. Andrews Sykes Klimaatverhuur biedt hulp met de inzet van tijdelijke klimaatbeheersing in deze ruimtes.

De ziekenhuizen in België zetten op dit moment alles op alles om voldoende opvangcapaciteit te creëren voor de Corona patiënten. Veel ziekenhuizen zijn overgegaan tot het bijplaatsen van tenten voor de Spoedgevallen, zodat daarmee een betere controle wordt bereikt op de enorme toestroom van patiënten. Daarmee is ook een goed onderscheid te maken tussen patiënten die ervan verdacht worden met het virus besmet te zijn en patiënten met andere klachten. Daarnaast worden extra voorzorgposten ingericht, waar personen eerst worden onderzocht en getest op Corona, alvorens ze toe te laten in de ziekenhuizen. Sport- en beurshallen maar ook sommige hotels worden omgebouwd tot tijdelijke zorgcentra en ook sommige hotels bieden extra bedden aan.

Andrews Sykes Klimaatverhuur heeft voor de tijdelijke klimaatbeheersing van deze onderkomens een breed pakket voorzieningen in huis. Voor de voorzorgposten en spoedgevallen zijn verwarmingsunits in diverse capaciteiten leverbaar, die buiten de tent worden opgesteld. Zo blijft de ruimte in de tent volledig beschikbaar. Er is keus uit gas- of olie gestookte verwarmingsunits, maar ook compacte CV-ketels of warmtepompen met externe luchtbehandelingskasten kunnen worden ingezet als snelle oplossing.

Daarnaast zijn er ook compacte infraroodstralers, die de ruimte verwarmen zonder dat er luchtcirculatie plaats vindt. Een verdere verspreiding als gevolg van luchtwisselingen kan als ongewenst neveneffect optreden en kan hiermee worden beperkt.

Vanzelfsprekend is een goede ventilatie van deze tijdelijke accommodaties zeer belangrijk. In het belang van de medische staf, bezoekers en de patiënten zelf dient de lucht regelmatig te worden ververst. Middels mobiele centrifugaalventilatoren kan de lucht met een op het werk te bepalen veelvoud worden ververst door lucht uit de ruimte naar buiten af te voeren. Het is ook mogelijk juist een overdruksituatie tot stand te brengen waarmee wordt voorkomen dat verontreinigde lucht juist de ruimte binnen dringt.

Met het oog op de komst van hogere temperaturen zullen de tijdelijke onderkomens ook de vraag naar airconditioning doen stijgen. Andrews Sykes Klimaatverhuur is al bijna 50 jaar gespecialiseerd in de verhuur van airconditioning en koeling aan de medische sector. Met meer dan 40 verschillende modellen en capaciteiten is er een oplossing voor elk probleem. Variërend van een ziekenzaal tot een operatiekamer, van een laboratorium tot een behandelkamer, van een wachtkamer tot een triadetent…

Ook zorgt Andrews Sykes voor snelle vervanging van de bestaande koelinstallatie op het dak, als deze onverhoopt in storing mocht gaan. Zo wordt gegarandeerd dat de binnentemperatuur op een aangenaam niveau blijft en het zorgpersoneel zijn werk kan blijven doen.

Bel ons gerust op 0800 15010 of win ons advies in via ons contactformulier: https://www.andrewssykes.be/nl/info/contact/  Wij staan paraat voor u.

This article was posted in Airconditioning, Nieuws, Ventilatie, Verwarming / Heating and tagged , , , , , , , , . Both comments and trackbacks are closed.