U Bent Hier > Home > Blog > Verwarming / Heating > Verwarming en ventilatie voor nieuw appartementencomplex

Verwarming en ventilatie voor nieuw appartementencomplex

Een gerenommeerd bouwbedrijf is bezig met de bouw van een groot appartementengebouw in de buurt van Antwerpen. Tijdens de afbouw is Andrews Sykes ingeschakeld om te assisteren met de droging en verwarming van de binnenruimtes van de appartementen.

Het was essentieel dat alle appartementen gelijktijdig werden gedroogd en verwarmd. Ook moest er een minimumtemperatuur worden behaald, zodat alle binnen werkzaamheden zonder stagnatie door konden gaan.

Er was behoefte aan een hoge capaciteit verwarming om de bovenbeschreven doelstellingen te realiseren. Om ervoor te zorgen dat elk appartement tegelijkertijd en van dezelfde hoeveelheid verwarming werd voorzien, is er gebruikt gemaakt van bestaande MV-kanalen (Mechanische Ventilatie) om warme en droge lucht evenwichtig alle appartementen in te blazen. De aansluiting van deze MV-kanalen is op het dak van het gebouw.

Om dit mogelijk te maken, hebben wij een hoge capaciteit ID 700W mazout warmtekanon op het dak geïnstalleerd. Een 2.000 liter tank welke op de begane grond werd geplaatst, werd voorzien van een opvoerpomp die de brandstof naar de warmeluchtblazer voert.

Met behulp van een extra grote kraan is het warmtekanon op het dak geplaatst. Monteurs van Andrews Sykes Klimaatverhuur hebben alle apparatuur netjes aangesloten en naar alle tevredenheid werkend opgeleverd.

Het plaatsen van dergelijke installaties op daken van gebouwen vraagt een goede logistieke organisatie als mede kennis van onze mensen, iets waar wij als Andrews Sykes al meer dan 50 jaar ervaring mee hebben.

Benieuwd naar waar wij recentelijk nog meer projecten hebben voltooid? Bekijk ons volledige blog door hier te klikken. Ook vertellen wij u persoonlijk graag meer over wat wij verder kunnen realiseren, met betrekking tot klimaatbeheersing. Bel ons gratis op 0800 150 10. Wij horen graag van u.

This article was posted in Verwarming / Heating and tagged , , , , . Both comments and trackbacks are closed.